Abiotic – Souvernir Of Skin – Klippremier

Ikigai címmel  2021. február 12-én jelenik meg a 2019-ben újjáalakult amerikai progresszív – technikás death metal csapat, az Abiotic új lemeze, amiről John Matos gitáros a következőket mondta:

 “Az Ikigai albummal az volt a szándékunk, hogy bosszút állva visszatérjünk. Lassan 5 év telt el legutóbbi kiadványunk óta, az volt a célunk, hogy elkészítsük eddigi legegységesebb, legváltozatosabb, legmélyebb és leginkább elgondolkodtató albumunkat, és érzésem szerint ezt sikerült is elérnünk… sőt, még annál is többet! Az elmúlt 2-3 évben írtuk meg ezeket a dalokat, és a 2020-as járvány ideje alatt vettük fel őket; vagyis benne van minden fájdalmunk, gyászunk, kétségbeesésünk ezekben a dalokban; minden szólamban, minden egyes akkordban, minden szóban, dalszövegben, melyek nagy része egyébként öngyilkossággal, depresszióval, függőséggel, klímaváltozással, és a lét értelmét célzó kutatással van tele. Azt akartuk elérni, hogy ez a lemez minden tekintetben valós és élettel teli legyen. Kétségkívül ez a legjobb anyag, amit valaha is összeállítottunk közösen. Az új zenei elemek és a kiváló produkció / mix új szintre emelte hangzásunkat. Ezt a tényt pedig a két új tag, Tony Simone és Kilian Duarte szilárdította meg. Továbbá úgy döntöttünk, hogy néhány vendégzenészt is felkérünk: gondolok itt Trevor Strnadra, Chaney Crabbra, Brandon Ellisre, Scott Carstairsre, Jared Smithre és Jonathan Carpenterre, akinek hálás köszönet a segítségért. Azon voltunk, hogy tovább bővítsünk hangzás-palettánk színeit, de ugyanakkor ne veszítsük el zenénk jellegzetes megszólalását. Személy szerint azt mondhatom, hogy az Ikigai életem egyik legnagyobb eredménye, különösen úgy, hogy nemrég még abban sem voltunk biztosak, hogy valaha is visszatér a banda. Viszont visszatértünk. És maradunk is, sokáig!

Lemezük első előzeteseként a  a Trevor Strnad-dal közös Souvernir Of Skin daluk hivatalos videóját ismerhetitek meg.

Abiotic – Ikigai

(The Artisan Era)

1. Natsukashii
2. Ikigai
3. Covered the Cold Earth
4. Smoldered (feat. Chaney Crabb / Entheos)
5. The Wrath
6. If I Do Die (feat. Brandon Ellis / The Black Dahlia Murder)
7. Souvenir of Skin (feat. Trevor Strnad / The Black Dahlia Murder)
8. Her Opus Mangled (feat. Jared Smith / Archspire)
9. Horadric Cube (feat. Scott Carstairs / Fallujah)
10. Grief Eater, Tear Drinker (feat. Jonathan Carpenter / ex-The Contortionist)
11. Gyokusai

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!