Meghalt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega egykori basszusgitárosa.

Néhány nappal Benkő László halála után újabb szomorú hírrel jelentkezett az Omega: a zenekar a Facebook-oldalán tudatta, hogy elhunyt Mihály Tamás, egykori basszusgitárosuk.

"Mihály Tamás (1947-2020)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt. Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Emlékét örökre megőrizzük" - olvasható a közleményben.

A Blikk azt írja, Mihály Tamás utoljára 2014-ben zenélt együtt az Omega-tagokkal, majd két éves huzavona után 2016-ban végleg kivált az Omega együttesből, helyette a kisegítő basszista Szöllősi Katival álltak színpadra. A történteknek a portál szerint az volt az oka, hogy Mihály bírálta zenésztársait, amikor az Omega a felcsúti Pancho Arénában lépett fel a Beat Misével.

Az Omega énekese, Kóbor János az Origónak nyilatkozott:

"Sajnos ugyanaz volt a baj, mint Lacinál, vagyis tüdőrák, de Misi erről nem nagyon akart beszélni. Tudtunk róla, hogy egyirányú az utca, de hát mindegyikünk abban van. De hogy ilyen gyorsan, Laci halála után pár nappal, azt nagyon nehéz feldolgozni."

A Meghalt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) On Stage » On Stage - Magyar nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!