Ayreon – Klippremier – Daniel’s Descent Into Transitus Medley

Transitus címmel, egy szövevényes kísértettörténettel jelent meg szeptember 25-én az ex-Vengeance gitáros, Arjen Lucassen progos projektje, az Ayreon új konceptalbuma. A lemez narrátora a Dr. Who-ból ismert Tom Baker, és az énekesfrontot olyan nevek erősítik rajta, mint Tommy Karevik (Kamelot), Cammie Gilbert (Oceans Of Slumber), Amanda Somerville (Trillium, HDK), Michael Mills (Toehider), Paul Manzi (Arena), Dianne van Giersbergen (Ex Libris), Johanne James (Kyrbgrinder), Simone Simons (Epica), Dee Snider (Twisted Sister), Marcela Bovio (ex-Stream Of Passion) és Caroline Westendorp (ex-The Charm The Fury). Emellett felsorakozott az ügy mellett két gitárlegenda, Joe Satriani és Marty Friedman, valamint Patty Gurdy tekerőlantos is.

Az új sztorit sci-fi és horrorfilmek inspirálták, olyanok, mint a Más világ (The Others – 2001), Az elcserélt gyermek (The Changeling – 1980) és a Ghost (1990), továbbá John Carpenter (Halloween), Ennio Morricone (Once Upon a Time In The West) és Jerry Goldsmith (Omen). És persze az elmaradhatatlan rockoperák: a Jesus Christ Superstar, a Tommy, a War Of The Worlds és a The Wall. Elkészült egy friss klip is Simonéval az Epicából és Tommyval Karevik énekessel a Kamelotból:

Ayreon – Transitus
(Szeptember 25 – Music Theories Recordings)

CD1
01. Fatum Horrificum
A. Graveyard
B. 1884
C. Daniel And Abby
D. Fatum
E. Why?!
F. Guilty

02. Daniel’s Descent into Transitus
03. Listen to My Story
04. Two Worlds Now One
05. Talk of the Town
06. Old Friend
07. Dumb Piece of Rock
08. Get Out! Now!
09. Seven Days, Seven Nights

CD2
10. Condemned Without A Trial
11. Daniel’s Funeral
12. Hopelessly Slipping Away
13. This Human Equation
14. Henry’s Plot
15. Message from Beyond
16. Daniel’s Vision
17. She is Innocent
18. Lavinia’s Confession
19. Inferno
20. Your Story Is Over!
21. Abby In Transitus
22. The Great Beyond

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!