Ravenword

A Ravenword egy olasz szimfonikus power metal projekt, amit Davide Scuteri billentyűs-dalszerző álmodott meg, még 2007-ben. Nevét Edward Allan Poe – A holló című műve ihlette. Davide akkoriban nagyon sokat olvasta Poe verseit, és szerette volna az akkori romantikus, dekadens költői világot megteremteni ebben a projektben, kombinálva mindezt olyan ismert zenekarok hatásával, mint a Stratovarius, Sonata Arctica, Nightwish és a Within Temptation.
Ugyan 2011-ben egy ideiglenes felállással rögzítettek egy hatszámos demót, ennek aztán nem lett folytatása, és Davide néhány évre szüneteltette a projektet. 2016-ban aztán a Ravenword új löketet kapott Chiara Tricarico, Michele Olmi és Cesare Ferrari csatlakozásával. Chiara nevét már ismerhetjük a Temperance, Teodasia és a Moonlight Haze zenekarokból. A megújult felállás írni kezdte a dalokat – Davide zenéire Chiara alkotta meg a dalszövegeket. Úgy döntöttek, létrehoznak egy egyszeri albumot, amely megtestesíti a zenekar teljes történetét. De nem siették el ennek folyamatát, mert minél profibb anyagot szerettek volna megalkotni.
Ennek végeredménye, a Transcendence 2020. január 31-én jelent meg a Rockshots Records kiadónál.
Egyelőre nem tudni, lesz-e folytatása, mert mindannyian el vannak foglalva az egyéb projektjeikkel, zenekaraikkal.

Tagok:
Chiara Tricarico – ének
Davide Scuteri – billentyű, dalszerzés
Cesare Ferrari – gitár, basszusgitár
Michele Olmi – dob

Facebook: https://www.facebook.com/RavenWord/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!