Mörk Gryning – A halál dalai és táncai

A svéd black metalos Mörk Gryning október 23-án, 15 évnyi várakozás után adja ki új lemeze Hinsides Vrede  címmel, amit a banda így kommentált:

Az alvók többé nem alszanak. A holtak többé nem nyugszanak békésen. Hosszú évek teltek el nyugalomban, de a káosz lángjai most újra felcsapnak, hogy begyújtsák szívünk és lelkünk tüzét. Büszkén jelentjük be, hogy végre elkészült az új albumunk. Hosszú volt a várakozás, és még mindig éhesek vagyunk. Az egész lemez lényegében mi vagyunk: brutális és dallamos, sötét és euforikus. Készülj fel, hogy ismét csatlakozzon az őrülethez!

Lemezük újabb előzeteseként Fältherren videójuk nézhető meg, amiről  Goth Gorgon basszusgitáros / gitáros / vokalista az alábbiakat mondta:

Számomra a Fältherren tökéletesen leképezi a Mörk Gryning esszenciáját. Sötét és brutális, egyben dallamos és dinamikus ez a szám. Dalszöveg tekintetében Modeszt Muszorgszkij ‘A hadvezér’ című műve inspirált minket, ami a zeneszerző A halál dalai és táncai című dal-ciklusának egyik része.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!