NEAL MORSE – Prog rock konceptlemez jön Pál apostolról, klippel a második dal

Seemingly Sincere címmel már a második klippel kísért előzetes dallal is lehet ismerkedni a Spock's Beard ex-frontemberének szeptember 11-én megjelenő szólóalbumáról. Neal Morse új lemeze, a Sola Gratia egy prog rock konceptalbum lesz Pál apostolról.

Neal Morse: "A Sola Gratia az egyetlen lemez, amit Mike Portnoy, Randy George és jómagam távmunkában készítettünk, és szerintem gyilkos módon játszottak a srácok.

Ami a szövegeket, a koncepciót illeti, nagyon érdekelt, ahogy a tarsusi Saulból Pál apostol lett (az ún. pálfordulás). Gazdag és izgalmas történetnek tartom, ahogy a keresztények kegyetlen üldözőjéből az a fickó lett, aki megírta az Újszövetség javát. Annyi minden van még ebben... takán sorozat is lesz belőle!"

A Sola Gratia lemezen Morse, Portnoy és Randy George mellett Eric Gillette, Bill Hubauer, valamint Gideon Klein is játszik.


 www.facebook.com/nealmorse

"A Seemingly Sincere az egyik utolsó dal volt, amit megírtam a Sola Gratia lemezhez. István megkövezéséről szól ez a szám, és ahogy nekiláttam a komponálásnak, azonnal éreztem a drámát és az intenzitást. Arra nem számítottam, hogy egy igazán hosszú instrumentális rész is lesz benne, billentyű- és dobszólóval, de valójában ez lett az egyik kedvenc részem a lemezről."
 


NEAL MORSE - Seemingly Sincere (a 2020-as Sola Gratia albumhoz)
NEAL MORSE - In The Name Of The Lord (a 2020-as Sola Gratia albumhoz)
NEAL MORSE - Sola Gratia
(09/11 - InsideOut)

01. Preface
02. Overture
03. In The Name Of The Lord
04. Ballyhoo (The Chosen Ones)
05. March Of The Pharisees
06. Building A Wall
07. Sola Intermezzo
08. Overflow
09. Warmer Than The Sunshine
10. Never Change
11. Seemingly Sincere
12. The Light On The Road To Damascus
13. The Glory Of The Lord
14. Now I Can See/The Great Commission
 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!