Night Demon – Kislemezekkel bombázzák a rajongókat

Tovább tombol a retró! Új dalokkal jelentkezett a tradicionális rock&roll metalt játszó kaliforniai Night Demon. A háromfős banda 2011 májusában alakult, de a Cursed Of The Damned címmel 2015. január 16-án megjelent bemutatkozó lemezüket egyből a Century Media, illetve az SPV terjesztette. Ráadásul, a Jarvis Leatherby énekes/basszer vezette csapat a lemez megjelenését követően egy 44 állomásos turnét nyomott le az USA-ban a kultikus NWOBHM bandával, a Ravennel. A 2017-ben megjelent Darkness Remains lemezükkel pedig a kanadai kult metal Anvil társaságában nyomultak.

A trió április 3-én Empires Fall címmel hozott ki egy friss dalt, a kislemez B-oldalára pedig egy NWOBHM banda, a Le Griffe 1983-as EP-jének címadó dalát (Fast Bikes) dolgozták fel. Május elsején szintén jött egy friss Night Demon eposz (Kill The Pain), itt pedig a B-oldalra egy 1986-os Cirith Ungol nóta, a 100 MPH feldolgozása került fel, amelyben a kultikus kaliforniai banda énekese, Tim Baker a vendég. A Kill The Pain dalt és a Cirith Ungol feldolgozást a koppenhágai Sweet Silence stúdióban rögzítették, méghozzá azzal a Flemming Rasmussen producerrel, aki a Metallica három lemezén is dolgozott, a Ride The Lightning, a Master Of Puppets és az …And Justice For All albumokon.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!