Tengerszem: ismerkedj Danics Dóra és Mazán Attila friss projektjével, hamarosan megjelenik a “Képzelgések” album!

Képzelgések” címmel fog idén megjelenni a Gyöngyvér zenekarból ismerhető Mazán Attila gitáros és a negyedik X-Faktor győztese, Danics Dóra énekesnő Tengerszem nevű közös projektjének első nagylemeze. A duó már két friss dallal is jelentkezett, a “Gaia” már szerepelt a HammerWorld Magazin “Hammered 2019 Winter Hits” válogatáslemezén, illetve videót kapott “A tragédia színháza” is. Mindkét dalban közreműködik Sinha Róbert gitárművész és Babos Lőrinc dobos is. 

Tengerszem – Gaia (km. Sinha Róbert)

Mazán Attila a zenekarról és a lemez születéséről:
“2019-ben indult a közös zenélés, méghozzá a lemez címadó dalával, a “Képzelgések”-kel, ami aztán számunkra olyan élményt és lendületet adott, hogy rövid időn belül már meg is voltak a további zenei alapok, ötletek. A nyár folyamán el is készültünk az album minden tételével (a dobok feljátszásáért ezúton is köszönet Babos Lőrincnek), amelyből négyhez már Dóri hozta a szöveget. Menet közben pedig egy komplett történetet is írt a dalok mellé, amely nem konkrétan a szövegek értelmezésére fókuszál, hanem sokkal inkább a dalok hangulatából táplálkozik. Ezt a mini “művészfilm” sorozatot, amelynek ráadásul főként mi vagyunk a szereplői, majd a youtube csatornánkon lehet megtekinteni.

Az album készületei közben csatlakozott a kis duónkhoz Czibere Krisztián, aki az első demók meghallgatása után, merő lelkesedésből felajánlotta, hogy megfesti a borítóképet, amely munkálatait kiválóan nyomon lehet követni az “A tragédia színháza” videónkban. Szeretjük ezt a képet, mivel számunkra remekül passzol és nagyon jól mesél a hallgatnivalóban megfogalmazott történetekről.”

Mazán Attila az eddig megjelent dalokról:

A tragédia színháza (km. Sinha Róbert)
“Tragédiánk színházában a monológ mi vagyunk”

“Ezzel a dallal zárjuk a lemezt, amelynél fontos megemlíteni, hogy a remek barokkos intrót Sinha Róbert barátunk írta és játszotta fel. A hozzá készült videóban pedig a kezdetektől a befejezésig nyomon követhető a lemezborító elkészülésének folyamata.A dal azt üzeni, hogy az életünk bizony sokszor nehéz, viharos, tele van buktatókkal és súlyos, nyomasztó pillanatokkal, talán még a függönyön túl létező jó/rossz erőkkel is, amelyek hatással vannak ránk, a mindennapjainkra, de mégis, csak is mi magunk vagyunk a megoldás valamennyi problémánkra. Épp úgy személyes, mint globális szinten. A szerepünk a mi döntésünk, még ha azt is gondoljuk, hogy a körülmények áldozatai vagyunk.”

GAIA (km. Sinha Róbert)
“Gyere velem nézd, ahogy elhajlik minden ág”

“Sinha Róbert barátunk, itt már a komplett dalszerzésből kivette a részét és nagyszerű világzenés, helyenként magyar népdalos hangulattal itatta át ezt a néhány percet. A videót a világhálón fellelhető ingyenes tartalmakból ollóztuk össze, amelyek segítségével megmutathatjuk, hogy mennyi szépség (élet) és mennyi veszély (ember) van a világban.A dal szövegét Dóri írta, amelyben nagyon szépen megfogalmazza a körülöttünk lévő világ, a természet szeretetét és a hozzá kapcsolódás fontosságát. Közhelyesen hangzik (mert igaz), de nem létezhetünk nélküle és észre kell vennünk, hogy mennyi sebet ejtünk ezen a gyönyörű bolygón. Szánalmasnak tartjuk, hogy új planétákat keresünk, ahová “elmenekülhetünk”, ahelyett, hogy odafigyelnénk erre az egyre, amely egyébként mindent megad nekünk.”

Koncertek is tervben vannak, ősszel várható az első fellépés

“Alapvetően egy duó vagyunk, egy szerző páros, ha úgy tetszik. Ennek megfelelően kicsit más elképzeléseink és terveink vannak az élő fellépéseket tekintve. Az első koncertet idén (2020) ősszel szeretnénk megtartani, amely különlegessége az lesz, hogy akusztikus átiratok formájában adjuk majd elő a dalok nagy részét Sinha Róbert gitárművész és Szontagh Márton “cselló idomár” barátaink közreműködésével. Természetesen a tervek között szerepel a dalok eredeti verziójának színpadra vitele is, de mindent a maga idejében.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!