Beyond – Írj egy levelet az égbe – lemezelőzetes videó

Április 15-én érkezik a Beyond zenekar új lemeze, Elhagyott város címmel a GrundRecords gondozásában.  Az utóbbi időkben dallamosabb thrashre váltó banda újabb előzeteséként most az Írj egy levelet az égbe daluk videója nézhető meg.

Ez a dal nem az első változata ennek a számnak. Többszörös hangzás- és énekstílus módosításon esett át az idők folyamán, hiszen ahogy készült a lemez, úgy alakult ez a dal is. Minden verzióját be is mutattuk többször, azt remélve, hogy egyre jobb és jobb lesz. A lemez készítése során kialakult hangszálproblémám miatt például a zenekar felhagyott a dallammentes thrash korszakával (csak ordítás) és visszatért egy dallamosabb vonalra, továbbra sem kímélve a dobosunkat és a gitárosi posztok terén a csuklóizmainkat, tehát a baromira gyors tempókat ezúttal sem száműztük a repertoárból. A dal érdekessége még, hogy ez volt az első olyan számunk, amit ezzel az új Beyond felállással közösen írtunk meg, hiszen az előző ’Bérdonor’ lemezünk anyaga már angolul megvolt, mielőtt a banda 2016-ban újra összeállt.

Ebben a klipben még Bencze Gyula basszusozik, aki jó barátunk, és ő volt az, aki segített a Beyondot 2016-ban összeboronálni. Sajnos olyan munkát végez, amely nem teszi lehetővé a zenélést, így új basszusgitárost kellett találnunk. Ez meg is történt, így szerencsére Kovács Petivel tudjuk folytatni a zenélést. A találkozás vele véletlen volt: ő rajzolta meg a lemezborítót és csak később derült ki, hogy basszusgitározik. Még érdekesnek mondható, hogy a lemez stúdiót sosem látott, ugyanis én kevertem-kavartam, az éneket pedig próbahelyen, otthon, pincében és – ami talán a legérdekesebb – munkából hazafelé az út szélén, a parkolóban, egy Fiat Punto hátsó ülésén énekeltem fel. A Beyond ilyen. Sárból építünk palotát! Reméljük, nem omlik össze, ha kiszárad!” – mondta a dalról Parajdi Tamás „Para” a zenera énekes/gitárosa.

Beyond – Elhagyott város

(GrundRecords)

1. Írj egy levelet az égbe
2. Tömik a fejed 2
3. Mint egy elhagyott város
4. Álhírekből élek
5. Éhbér
6. Az utolsó csikkek
7. Megfojtanál egy kanál vízben
8. 18 óra munka
9. Hogyha a felhők fölött élnék
10. Csak Norrisz
11. Nekünk itt még dolgunk van
12. Háború
13. Készülj a pokolra

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!