Forndom – a Halál és az Élet egyesítése

Faþir címmel jelent meg a multi-instrumentalista L. Swärd által működtetett nordikus hangulatú ambinet neo-folk projekt, a Forndom harmadik nagylemeze. Ősi gyökerekig visszanyúló zenéjében a Halál és az Élet egyesítésére törekszik.

Az élet és a természet ciklusa értékes és csodálatos dolog. Születünk. Tanulunk. Élünk. Meghalunk. És halál után újabb élet vár. Amikor a világ megbukik a tél hideg és sötét megragadásával, akkor a tavasz ígéretét, hogy újból mindent megtesz, életben tartja a remény. Ez az utazás, amelyet megtettünk, és ez a “Faþir” élettartama. Megelőző, pulzáló, kontrasztokkal tele. Lelkes ellenség és tüzes bosszú, virágzó élet és buja termékenység, lelkesítő gyász és mély kín. Ilyen utat járunk az istenek irányítása alatt. Egy apa segítő keze. A bölcsesség ápolása szükségletek idején. De néha felbukkan egy áruló isten, aki halálba és kétségbeesésbe vezet minket – bár ennek is mindig alapvető célja van. Ilyen a Faþir.”

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!