HÍR: Dalriada: szeptemberben érkezik az “Őszelő” album, európai turné a Týr és az Arkona társaságában
A DALRIADA továbbra is dolgozik következő nagylemezén, az “Őszelő” 10 friss dallal várhatóan szeptemberben érkezik a Nail Records gondozásában. Ahogy Ficzek András énekes-gitáros korábban elmondta, mind hangolás, mind hangszerelés tekintetében frissítettek a dalírás folyamatán, Szög szerint pedig a címhez hűen ezúttal az igazi őszies, melankólikus hangulat lesz az uralkodó a lemezen, amihez két videoklip forgatását is tervezi a zenekar.

A tizedik Dalriada korong megjelenéséhez egy őszi turné is kapcsolódik, Európát a Týr és az ArkonaHeathen Heroes 2020 Tour” névre keresztelt közös headliner turnéjának vendégeként fogják bejárni szeptember és október folyamán. A Týr-rel közösen tavaly áprilisban már szintén részt vettek egy európai körúton, a főképp Nyugat-Európát (és hazánkat is) érintő fellépések után most többek között a Baltikum országaiba, Csehországba és Lengyelországba is eljutnak, de természetesen a nyugati állomások, mint Hollandia, Franciaország sem maradnak ki. A soproni folk metalosok az eredeti tervek szerint februártól áprilisig a Kalapács, Alcohol, Palmetta és a Continoom zenekarokkal együtt a Rock On! Tour-a keretében járták volna az országot, azonban ennek az utolsó állomásait a járvánnyal kapcsolatban hozott intézkedések miatt le kellett mondani - ezeket lehetőség szerint később fogják pótolni. 

Ficzek András:
“Jelen állás szerint szeptemberben jelenik meg a tizedik, Őszelő címet viselő új albumunk, melynek felvételei jelenleg is folynak. A tíz dalt tartalmazó lemezhez két videót tervezünk - ennek részleteiről tájékoztatni fogunk benneteket. A megjelenést követően a tervek szerint azonnal turnéra indulunk két jól ismert és baráti zenekar, a feröeri viking Týr és az orosz Arkona társaságában. Nagyon fontos, hogy ez a körút - mint az élet minden más folyamata is, amelyet eddig ismertünk és szerettünk - csakis akkor valósulhat meg, ha most mindannyian, akik tehetjük, otthon maradunk, és maximálisan betartjuk a hatósági ajánlásokat. Mi is ezt tesszük, de a háttérben azért dolgozunk a négy fal között, hogy amikor majd újra találkozunk veletek, olyan anyagot mutathassunk be, aminek tiszta szívvel tudunk - együtt, veletek - örülni. Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra!”


HEATHEN HEROES 2020 TOUR állomások:
(Arkona - Týr - Dalriada + Varang Nord / Varmia) 
16-09 CZ Prága - Meet Factory
17-09 PL Krakkó - Kwadrat
18-09 PL Varsó - Proxima
19-09 PL Poznan - U Bazyla
20-09 PL Gdansk - Drizzly Grizzly
22-09 LI Vilnius - Vakaris
23-09 LV Riga - Melna Piektdiena
24-09 EE Tallinn - Rockclub Tapper
25-09 FI Jyväskylä - Lutakko
26-09 FI Tampere - Olympia
27-09 FI Helsinki - Tavastia
29-09 SE Stockholm - Slaktkyrkan
30-09 SE Göteborg - Musikens Hus
03-10 SE Malmö - Plan B
04-10 DK Aarhus - Voxhall
06-10 NL Arnhem - Willemeen
07-10 NL Leeuwarden - Neushoorn
08-10 NL Enschede - Metropool
09-10 BE Vosselaar - Biebob
10-10 FR Nilvange - Gueulard Plus
11-10 DE Karlsruhe - Substage

További információ:
www.facebook.com/heathenheroes/
www.facebook.com/Dalriadahu/
dalriada.hu/
www.facebook.com/NailRecordsHungary/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) DebRock.hu RSS nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!