Elhunyt Keith Olsen, amerikai producer – a Scorpions, Ozzy Osbourne, a Whitesnake producere

Hétfőn, késő este a hivatalos Facebook oldalán emlékezett meg a Scorpions együttes arról, hogy március 7-én, szombaton 74. életévében elhunyt a legendás producer, Keith Olsen.

(forrás: https://rockstation.blog.hu/2020/03/10/elhunyt_keith_olsen_a_whitesnake_a_scorpions_es_ozzy_producere)

Keith Olsen 1945-ben született az amerikai Sioux Falls-ben (Dél-Dakota). A ’60-as évektől kezdődött produceri és hangmérnöki munkája során nem kisebb nevekkel dolgozott együtt, mint Rick Springfield, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Foreigner, Jethro Tull, Santana, és még sorolhatnánk…
A Scorpions együtteshez többek között az együttes két mindenki által ismert, legendássá vált dalában működött közre (“Wind of Change“, “Send Me An Angel“).

Keith Olsen nevéhez 39 arany-, 24 platina– és 14 többszörös platinalemez fűződik.

Nyugodj békében!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Haverock Közösség nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!