FISH! – NEM JÓ, DE NEM IS TRAGIKUS (2020)

A Fish! zenekar belépett a 21. életévébe, amit megkoronáztak egy minialbummal, ami a Nem jó, de nem is tragikus címet viseli. A „rockopera” mindössze 7 perces, és 4 tételt tartalmaz.

A zenekar sosem a hosszú dalokról volt híres, de ezt a tömörséget egy punk zenekar is megirigyelné. Persze nem újkeletű a közel 1 perces hossz, a 2011-ben megjelent Sav címadó dala is épp ennyi.

1999-et írtunk, amikor a Fish! zenekar megalakult. Eleinte angol nyelvű dalokkal operáltak, de az átütő sikert a 2010-ben megjelent Mindenki király című EP hozta el számukra. A srácok szinte minden évben megörvendeztették a rajongóikat valamiféle hanganyaggal, amely olykor-olykor meglepő formában jelent meg. Gondolok itt a konzervdobozba rejtett Konzervzene című lemezükre 2013-ból, vagy a 8 évvel ezelőtt megjelent Sav című dal klipjére, ami a frontember, Kovács Krisztián gyomortükrözését mutatja meg. Pozitív változásként említhetjük, amikor 2015. márciusában csatlakozott a zenekarhoz Hámori Dávid, azaz a mezítlábas dobos. A dalok sokkal pörgősebbek, karakteresebbek lettek.

A 2019-ben megjelent Felemás 2  nagy változás volt, az addig feldolgozásokat nem játszó csapat, olyan ismert zenekarok dalait dolgozta át, mint a Heaven Street Seven, a Kozmix, az Animal Cannibals vagy az Auróra.

A most megjelent Nem jó, de nem is tragikus EP-t nem feltétlenül kell dalokra bontani, persze a srácok megtették, így születtek meg a Nem jó, de nem is tragikus, a Szép napot, az Ez a sztori, valamint az Unom című dalok.

Kíváncsian várom, hogy a koncerteken miképp fogadja a közönség ezt a tömör, odaszólogatós anyagot. Ami a korábbi évektől eltérően nem dallamos, nem popos, hanem kőkemény Kalifornia, nem majdnem, hanem egészen.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!