PAUL DI’ANNO – Az ex-Iron Maiden énekes legutolsó koncertje nyár végén lesz

Az első két Iron Maiden album énekese, Paul Di'Anno augusztus végén lép utoljára színpadra, mégpedig egy brit fesztiválon, a Beermageddonon. Augusztus 30-án lesz a főbandás koncert, Di'Anno pedig az Ides Of March zenekarral lép majd színpadra, amelyben további ex-Maiden zenészek is lesznek az egészen korai időszakból: Terry Wapram gitáros (ex-Iron Maiden), Terry Rance gitáros (ex-Iron Maiden), Doug Sampson dobos (ex-Iron Maiden), valamint Speed Harris basszer a Hi-On Maiden nevű Iron Maiden tribute csapatból.

Paul Di'Anno a súlyos egészségügyi problémái miatt akarja befejezni a koncertezést, de az orvosai is ezt javasolták neki.

Paul: "Négy kemény év van mögöttem, tele várakozással, hogy újra színpadon lehessek. Remélem, képes leszek állni ezen a bulin és alig várom. Ha fel tudok állni, az óriási, de ha nem, akkor jönnek a kerekek a Pokolból!"

 Paul Di'Anno legfrissebb kiadványa január 31-én lát napvilágot Hell Over Waltrop (Live in Germany), amely egy 16 tételes élő felvétel 2006-ból.

Paul: "A turnén számos alkalommal készítettünk felvételeket a hangmérnökkel, Thomas Merglerrel, aki egy régi barátunk. Ez a bizonyos buli egyike volt a legfurábbaknak, mert jobbára popbandák léptek fel velünk, már ha jól emlékszem, de szerencsére jó sok metalos volt a közönségben. Ez 2006-ban történt, amikor a német bandámmal, a Phantoms Of The Operával játszottunk egy városi fesztiválon Waltropban.

A színpadon borzalmas volt a hangzás, mert a helyi arc nyilván popbandákhoz volt szokva és fogalma sem volt, mit is kezdjen egy rockzenekarral. Pár hónappal később jött egy üzenet Thomastól, aki azt írta, hogy megtalálta ennek a bulinak a felvételét és kipofozza, ahogy csak telik tőle. Pontosan így is tett."


 Ugyancsak Di'Anno-hoz kapcsolódó hír, hogy készülőben van egy életrajzi film, amelyhez az augusztus végi utolsó fellépést is rögzítik majd. A rendező nem más, mint Wes Orshoski, a Lemmy - The Movie film alkotója.

 PAUL DI'ANNO - Hell Over Waltrop (Live In Germany)
(01/31 - Metalville)

01. Prowler
02. Murders In The Rue Morgue
03. Impaler
04. Remember Tomorrow
05. Children Of Madness
06. Marshall Lockjaw
07. The Living Dead
08. The Beast Arises
09. The Faith Healer
10. Phantom of the Opera
11. Transylvania
12. Running Free
13. Blitzkrieg Bop
14. Sanctuary
 

 

 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!