SMOULDER – Dalpremier az epikus doom, klasszikus metal csapattól: Warrior Witch Of Hel

Dream Quest End címmel egy új EP-t ad ki március 13-án az epikus doomot klasszikus heavy metallal keverő Smoulder, egy vadonatúj daluk, a Warrior Witch Of Hel pedig máris meghallgatható.

A 2019-es remek debütáló album (Times Of Obscene Evil And Wild Daring) folytatására két új nóta mellé egy Manilla Road feldolgozás kerül fel (Cage Of Mirrors), valamint a csapat debütáló demója, a 2018-as The Sword Woman. A demón két saját dal szerepelt, valamint egy kolumbiai metal banda, a Nightmare dalának (The King Is Gone) egy módosított feldolgozása, a The Queen Is Gone.


www.facebook.com/smoulderdoomSarah Ann énekesnő:


"Ez az EP szó szerint, de metaforikusan is a csapatunk első fejezetének végét jelenti. Amióta Kevint, Collint és Adamet felkértük a csatlakozásra, minden olyan gyorsan történt velünk, hogy még arra sem volt időnk, hogy értékén kezeljük a dolgokat.

Az EP két új dala nem is annyira új, ezeket a dobosunk, Kevin írta még évekkel ezelőtt, de új változatukban jóval 'smoulderesebbek' lettek, több szólógitárral és kórus-szerű énekkel. Nem hinném, hogy bárki is ilyen nótákat várt tőlünk! Mindkét szám lassabb és ha úgy vesszük, bluesosabb és pszichedelikusabb, mint az általában bevett a power metalban vagy az epikus doom vonalon.

Ami a hangzást illeti, igyekeztünk azt nyersre és szokatlanra venni, hogy illeszkedjenek egyrészt a Manilla Road feldolgozáshoz, másrészt a demónkhoz."


Shon Vincent gitáros, a másik alapító:

"A Manilla Road feldolgozás a 2018 nyarán elhunyt Mark Shelton emlékére született, a Cage Of Mirrors pedig az abszolút kedvenc dalom tőlük.  Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni egy saját verziót belőle. A dal szerkezete egyszerű, de erőteljes, az epikus 'kard-és-varázslat' sztorija pedig tematikailag is tökéletesen passzol hozzánk..."
 


SMOULDER - Warrior Witch Of Hel (a 2020-as Dream Quest Ends EP-ről)SMOULDER - Dream Quest Ends EP
(03/13 - Cruz Del Sur Music)

01. Dream Quest Ends (új dal)
02. Warrior Witch Of Hel (új dal)
03. Cage Of Mirrors (Manilla Road)
Demo 2018:
04. The Sword Woman
05. Voyage Of The Sunchaser
06. The Queen Is Gone (Nightmare)

 

 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!