METALLICA, TOOL, QUEEN – Rockban ma ők uralkodnak az USA-ban

Az amerikai zeneipar utóbbi 5 évének eredményeit vette górcső alá a BuzzAngle Music, és nagy meglepetést nem okozott a végeredmény: a Metallica és a Tool kiválóan teljesített.

Az utóbbi öt év legsikeresebb rockbandája, egyben a világ legnagyobb metal bandája a Metallica - 2015 és 2019 között több mint 2 millió (precízen: 2,067,484 ) albumot adtak el. Ugyanebben az időszakban több lemezt csupán Adele (7,555,334), Taylor Swift (5,013,050) és Ed Sheeran (2,180,896) adott el több lemezt.

Ami a 2019-es évet illeti, a legnagyobb példányszámban elkelt rocklemez a Tool albuma volt, a Fear Inoculum, ezzel az összesített lemezlista 8 helyét érték el.


 A 2018-as Bohém rapszódia film sikerének köszönhetően a Queen pedig összesítésben a legtöbb lemezt eladó rockelőadó címét nyerte el, albumaikból csaknem 900 ezer példányt vittek haza a vásárlók. A Queen maga mögé utasította a Beatlest (615 ezer példány), a Toolt (604 ezer), a Pink Floydot (306 ezer) és a Metallicát (275 ezer). Ezek a számok a tényleges eladást tükrözik, együtt a fizikai és a digitális eredményeket.

 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!