Lacuna Coil: nehéz volt a Black Anima dalait megírni

Október 11-én küldte a boltok polcaira új albumát az olasz Lacuna Coil Black Anima címmel, a korong pedig a világ minden táján hatalmas sikernek örvend.

A lemez kapcsán többször elmondta a csapat: eddigi legkeményebb, legsötétebb kiadványukkal lesz dolgunk, és nem is beszéltek mellé, hiszen a Black Anima rendkívül sokoldalúra sikeredett. A milánói formáció több ragja megtapasztalta a veszteséget az elmúlt években. Cristina Scabbia, az énekesnő például egy év különbséggel veszítette el mindkét szülőjét, valamint 13 éve tartó párkapcsolata a Slipknotos Jim Root-tal 2017-ben véget ért.

A Genre Is Dead nevű webes magazin készített interjút a frontasszony Cristina Scabbiával, aki elárulta: nem akartak konceptlemezt készíteni, végül mégis az lett belőle - a lélek sötét oldalával foglalkozik a korong.

"Sok mondanivalónk volt. De ha több dologról is akarsz zenét írni, összezavarodhatsz. Küzdelmes volt elkezdeni a dalok írását. Főleg Marco (Coti-Zelati, a banda basszusgitárosa) aggódott, hiszen eleinte nem voltak ötletei. Végül megjött az ihlet. Marcót főleg a videojátékok és a filmek inspirálják, aztán én és Andrea (Ferro, a férfi énekes) megírtuk a szövegeket."

- kezdte Cristina, majd így folytatta:

"A Black Anima egy történet. Jó lenne, ha egy órát szánnál rá a napodból és végighallgatnád, elejétől a végéig, anélkül, hog átugranál egy dalt. Nem kötődnek ugyan szorosan egymáshoz, de olyan a lemez, mint egy utazás. Sokféle hangulaton keresztülvezet téged."

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!