Orgg – a Nagy Fehér Háború

Január 18-án érkezik az olasz melodic death/black metalos Orgg debütáló albuma The Great White War címmel.

Az Orgg 2018-ban született, hogy zenéjével enyhítse a Nagy Fehér Háború enyhén fájdalmas eseményeiért (németül Gebirgskrieg, olaszul a Guerra bianca).

A projektet teljes egészében az első világháborúnak szentelték, kifejezetten az Olaszország és az Osztrák-Magyar Birodalom közötti Dolomitok területén zajló csaták emlékének adóznak vele.

Szorító érzés, hogy ezeket a dalokat írjuk annak a fenséges természetnek a tiszteletére, amelyet az ember a háború során megerőszakoltak, robbanóanyagokat helyezzenek el az ellenfél pozícióinak megnyerésére. Amit most a Föld egyik legszebb és legbékésebb helyének tekintjük, egykor a szörnyek színháza volt: a hatalmas tájakat testekkel és gépekkel töltötték meg, amelyek ma is ott állnak tanulságul az embereknek.

Orgg nem ünnepel háborút. Orgg a természet túlélését ünnepli az emberek tettei felett.

Albumukról elsőként Dolomia tételükkel lehet megismerkedni.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!