Charlotte Wessels: "Gyerekkoromban odavoltam Kate Bush-ért!"

A holland Delain új lemezéről tudni lehet, hogy 2020. február 7-én landol a boltok polcain, és az Apocalypse & Chill címet kapta. Két dalt már hallhattunk a korongról; szeptember végén a Burning Bridgest, néhány hete pedig a One Second-öt. De felkerült a lemezre a Masters of Destiny is, amely a februári Hunter's Moon címre keresztelt EP-n kapott helyet.

dela.jpg

Nagy az izgalom tehát a banda körül, akik november 24-én léptek fel a Barba Negrában, Budapesten. Néhány nappal ezelőtt a Kel-n-Rich magazinnak adott interjút a frontasszony Charlotte Wessels, aki kitért arra is, milyen előadók befolyásolták zenei ízlését.

Korábban elárulta: kisgyerekként rendszeresen válogatáskazettákat gyártott magának, amelyeken a Spice Girlstől a Metallicáig sokféle együttes, énekes megtalálható volt - az énekesnő érdeklődése tehát igen sok műfajra kiterjed. Az interjúban Charlotte felfedte: egyik gyerekkori nagy kedvence Kate Bush volt. 

"Kate Bush teljesen elbűvölt gyerekkoromban, csakúgy, mint sok más énekest! A szüleim sokféle zenekart és előadót hallgattak, de a női énekesek közül rá figyeltem fel leginkább."

- kezdte mondandóját Charlie.

ch.jpg

"Elég jól tudtam énekelni a dalait. Igen nagy hatással volt a zenei érdeklődésemre, és ezután kezdtem el klasszikus énekórákat venni. Ő volt rám a legnagyobb hatással, a mai napig inspirál."

- ecsetelte az énekesnő, aki azt is elárulta: a férfi énekesek közül Nick Cave a kedvence.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémcsajok nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!