Little Caesar – Fennállásuk során először ad koncertet hazánkban a kultikus Los Angeles-i csapat

Végre eljut Magyarországra minden idők egyik legjobb bluesos hard rock zenekara, a Los Angeles-i Little Caesar, akiknek a Bob Rock csúcsproducerrel felvett 1990-es debütáló albuma, illetve a két évvel későbbi Influence a mai napig kultikus klasszikusnak számít. Számomra mindig nagyon szimpatikus volt a csapat, hiszen az akkori divattól eltérve nem a dallamos és lágy rock vonalat célozták meg maguknak, hanem a Teslahoz hasonlóan egy keményebb, dögösebb, vérbeli hard rock világot (némi bluesos ízzel megfűszerezve), és váltak vele népszerűvé. Sajnos ez az állapot nem tartott sokáig, hiszen mindössze két albummal a hátuk mögött őket is elérte a grunge pusztító hatása, és sokakhoz hasonlóan befejezni kényszerültek egy időre a működésüket.

Az első reunion aztán az 1998as This Time It’s Different koronggal jött létre, ami után jó tíz évre ismét inaktivitásba vonult a zenekar. A csapat korábban még soha nem járt Budapesten, most azonban nyilvánosságra hozták: 2020. szeptember 30-án a Dürer Kertben koncerteznek.

A banda 2001-ben indult újra, azóta pedig három stúdiólemezük is kijött, a legutóbbi a 2018-as Eight volt. A csapatban három alapító tag is játszik, Ron Young énekes, Tom Morris dobos és Loren Molinare gitáros, a basszer Pharoah Barrett 2015 óta zenél velük, Mark Tremalga gitáros pedig 2017-ben érkezett.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!