Ragnarok – Non Debellicata – új előzetes

November 15-én Non Debellicata címmel érkezik a norvég black metal legenda a Ragnarok kilencedik albuma, amiről harmadik előzetesként a lemez címadó dala ismerhető meg.

Új lemezünk, a Non Debellicata egy intenzív munkafolyamat végeredménye, melyben bandánk minden tagja aktívan részt vett mind zenei, mind dalszövegi tekintetben. Rengeteg munkát fektettünk ebbe az albumba. Arra törekedtünk, hogy rendkívül szélsőséges és erőszakos legyen a hangzás, hogy még tovább feszegessük zenészi és dalszerzői készségeinket. Eredetileg 20 számot írtunk meg, ebből 16-ot próbáltunk el, de mindezt végül leredukáltuk 13-ra a felvételek során. Ebből pedig 10-et választottunk ki az albumra, mivel érzésünk szerint ezek a dalok rendelkeznek a legmagasabb minőséggel.

A „NON DEBELLICATA” kifejezés egy olyan kifejezésre utal, amely a régi időkben Saropsborg szülővárosának mottója volt. A kifejezés Alv Erlingsson Jarl levélből származik, amelyet 1286-ban küldtek a skót kormánynak. A nemesség és Sarpsborg Jarl (Earl) mellett Alv szintén hírhedt kalóz volt, akinek szokása volt dán és német kereskedelmi hajókat rabolni.

A skót kormány számos norvég hajót elkobozott, és Alv Jarl levelet írt nekik, amelyben azt mondta, hogy valószínűleg úgy gondolják, hogy Norvégia gyenge, miután több éve háborúban volt. De biztosította őket, hogy megtudják, hogy a norvég embereket a háború nem gyengítette és soha nem fogják őket legyőzni.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Fémforgács nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!