Nightwish – Kész az új album, de előtte argentin koncertkiadvánnyal jelentkeznek

A 2018-ban megjelent Decades sokkal több volt, mint egy közönséges Nightwish tucat-válogatás. A zenekar első két évtizedének ez az átfogó kronológiája nem csak az együttes huszadik évfordulóját ünnepelte, lezárása is volt Finnország nemzetközileg legsikeresebb csapata egy újabb korszakának. 2018. szeptember 30-án Buenos Airesben, az Estadio Malvinas hatalmas színpadán mutatta be műsorát a zenekar, melyet 19 kamerával rögzítettek.

A Decades: Live In Buenos Aires címmel érkező kiadvány Blu-ray digibook, 2 CD digipak, Blu-ray + 2 CD earbook és 3 LP verziókban lesz kapható, amelynek megjelenését december 6-ra időzítette a Nuclear Blast. A koncertfilm tartalmából az első részletben a Devil & The Deep Dark Ocean előadását láthatjuk.

Közben Floor Jansen megerősítette, hogy a Nightwish befejezte új albumának felvételét, a 2015-ös Endless Forms Most Beautiful lemez folytatásának megjelenése pedig 2020 tavaszára várható. A lemez a zenekar második teljes hosszúságú stúdiólemeze a holland énekesnővel, aki 2012 óta turnézik a csapattal. A csapat már dolgozik első kislemeznóta klipjén, 2020 végére pedig már turnéállomásokat is közzétettek.

Nightwish – Decades: Live In Buenos Aires
(December 06 – Nuclear Blast)

01. Swanheart
02. End Of All Hope
03. Wish I Had An Angel
04. 10th Man Down
05. Come Cover Me
06. Gethsemane
07. Élan
08. Sacrament Of Wilderness
09. Deep Silent Complete
10. Dead Boy’s Poem
11. Elvenjig
12. Elvenpath
13. I Want My Tears Back
14. Amaranth
15. The Carpenter
16. The Kinslayer
17. Devil & The Deep Dark Ocean
18. Nemo
19. Slaying The Dreamer
20. The Greatest Show On Earth
21. Ghost Love Score

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!