Panelromantika a’la Szabadtéri 4akkordos Performansz: itt a vadiúj dal az új lemezről

Panelek közt elmerengeni, de jó is az. Feltéve, hogy a perspektíva itt meg is áll. Erős dallal indítja új lemezének felvezetését az SZ4P

November 8-án az Instantban mutatja be második nagylemezét a Szabadtéri 4akkordos Performansz (SZ4P), amiről a Kilences kapucsengő az első single-jük. Négy évvel Az új elit c. nagylemez után jön a Rocksztárok porszívóznak, egy részben érettebb, de mindenképpen autentikus gumipank album, a zenekartól már megszokott kettős stílusban. 

“A Kilences kapucsengő az egyik legrégebben elkészült dal az új lemezről, valamilyen szinten tekinthető az Új elit pesszimista hangvételű folytatásának/testvérének, ezért is jönnek elő ismerős képek benne. Maga a videó teljesen minimál, de háttérként szolgál gyerekkorom egyik ikonikus lakótelepi helyszíne, amit díszletként képzeltem el a szöveg megírása közben. Annyi érdekesség még van a dologban, hogy itt konkrétan az a beszélgetés van felvéve, amikor eldöntjük, hogy mi legyen a lemez címe.” – mesélte Csóré Zoltán, a zenekar frontembere. A Kilences kapucsengő az album komolyabb oldalát mutatja, arról az érzésről szól, amikor a panelek közt felnőve arról ábrándozol, hogy majd felnőttként, onnan kitörve, mi mindent fogsz elérni, de aztán felnősz, és még mindig a panelablakban könyökölve ábrándozol egy jobb életről. 

Videó:

A rendhagyó szövegvideót a zenekar házilag készítette, egész pontosan a híres Salétrom konyhájában Csóré Zoltán gyúrta ki, aki azt is elárulta, hogy a Rocksztárok porszívóznak sokat sejtető lemezcím egy következő klipes dalhoz, a Zacher Gábor című dalukhoz kapcsolódik. Az új lemezt új felállásban rögzítették a Pinewood Stúdióban és két hét múlva jelenik majd meg, a bemutató pedig az Instantban november 8-án leszMadrapur és a Feed the Mogul társaságában. Ne hagyjátok ki!

Koncert

Facebook 

Instagram 

YouTube

web

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!