Sacred Groove

Melodic gothic metal Németországból, akiknek többször kellett nekifutni pályájuknak, de sikerrel vették az akadályokat.

Régre nyúlik vissza a Sacred Groove története, a két alapítótag, Stefan Deiners dobos és Dennis Meivogel gitáros ugyanis eredetileg a ’90-es években hozta létre ezt a projektet. A csapat jelenlegi formája 2006-ban született meg, ekkor döntöttek a srácok úgy, hogy újjáélesztik hamvaiból az elképzelést, egy erőteljes női énekre építve. A következő három évben további tagokat toboroztak maguk mellé, és 2009-ben felvettek egy demót. Itt egy Patrizia Wekking nevű hölgyemény énekelt, ő még ebben az évben távozott a csapatból, helyére 2010-ben Isabel Willenberg érkezett. Vele készült el a zenekar első nagylemeze Needful Things címmel.
2014 elején a Sacred Groove elkezdett dolgozni második nagylemezén, ám Isabel hamarosan kilépett a zenekarból. Utódja Alona Levina lett, és vele folytatódtak a munkálatok.
2014 júliusában tragédia rázta meg a zenekart: billentyűsük, Jüppi Püllen, aki 2008 óta zenélt a csapattal, az egyik próba után autóbalesetben életét vesztette. A Sacred Groove nehezen dolgozta fel a halálát, de aztán a folytatás mellett döntöttek – már csak azért is, mert Jüppi sokat dolgozott a készülő albumon, már majdnem az összes billentyűbetétet feljátszotta hozzá.
Az új album 2015-ben jelent meg The Other Side címmel, és nagyon pozitív fogadtatásban részesült. 2015 és 2016 között turné keretén belül mutatták be az új lemez dalait a nagyközönségnek.

Tagok:
Alona Levina – ének
Dennis Meivogel – gitár
Bastian Sawalt – basszusgitár
Stefan Deiners – dob

Facebook: https://www.facebook.com/sacredgrooveband/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Ladies in Rock nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!