DRAGONFORCE – Frédéric Leclercq nélkül megy tovább a csapat

Extreme Power Metal címmel jelenik meg szeptember 27-én az új Dragonforce album, amelynek első előzetes dalát, a videoklippel kísért Highway To Oblivionnal már be is mutattuk nemrég. A friss hír az, hogy Frédéric Leclercq basszusgitáros más irányú tervei, egyéb projektjei miatt kiszáll a csapatból, az utolsó koncertet ezen a hétvégén adják vele a hamburgi Elb-Rioton. Utódjáról még nincs hír, de az új turné amerikai szakaszán egy "Youtube-személyiség", Stevie T (Steve Terreberry) basszusozik majd.

Fred: "Nagyszerű lehetőséget kaptam, ami hamarosan bejelentésre kerül. Nincs köztünk harag, a legjobbakat kívánom a zenekarnak. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak a sok éves támogatásért!"

Herman Li gitáros: "Amennyire szomorú, hogy elveszítjük Fredet, annyira fel is villanyoz minket, hogy folytatja a zenélést. Mindig is a barátunk lesz, valamint a Dragonforce-család tagja."

 


www.facebook.com/dragonforce

 

A 2017-es Reaching Into Infinity lemez folytatását Los Angelesben rögzítették Damien Rainaud producerrel, és ez lesz a negyedik stúdióanyaguk a 2011-ben csatlakozott Marc Hudson énekessel. Elődje, ZP Theart 2017 óta a Skid Row énekese.DRAFONFORCE - Highway To Oblivion (a 2019-es Extreme Power Metal albumhoz)Ami a beugrós basszert illeti, Herman Li eredetileg poénból hívta el Stevie T-t a nyári turnéra, hogy triangulumon játsszon velük, mire ő feltöltött a Youtube-ra egy videót, amelyben hosszan szólózik a triangulumon a Through The Fire And Flames nótához.

"Mélyen megindított, amikor megláttam Stevie T technikás játékát, amilyen érzéssel kezelte a triangulumot, így azonnal meghívtam a turnénkra. Ez egy kivételes alkalom mindenki számára, hogy élőben láthassa a földkerekség leghatalmasabb triangulum-játékosát."
 
 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!