MASTODON – Hallgasd meg a Led Zeppelin feldolgozásukat: Stairway To Heaven

A Led Zeppelin ikonikus Straiway To Heaven dalát dolgozta fel a Mastodon, a 2018 szeptemberében elhunyt menedzserük, Nick John emlékére. A "Stairway To Nick John" máris meghallgatható. A Mastodon május végétől az USA-ban turnézik a Coheed And Cambriával, a bulikon pedig teljes egészében előadják majd a Crack The Skye albumukat.

"Nick John lényegében a zenekar apukája volt. Mindig ott volt velünk, a csúcspontoktól a legmélyebb pillanatokig. A Mastodon és a Gojira mellett a Led Zeppelin volt a kedvenc zenekara. Felkérést kaptunk, hogy a temetésén adjuk elő a Stairway To Heavent, majd miután kiderült, hogy ezt rögzítette valaki, úgy gondoltuk, hogy rendesen fel kéne vennünk egy stúdióban, majd a Lemezboltok Napján kiadni kislemezen, a bevételt pedig egy olyan alapítványnak eljuttatni, amely a hasnyálmirigy-rákkal kapcsolatos kutatásokat támogatja. Nick John segítsége nélkül nem lettünk volna az a zenekar, amely ma vagyunk. Rettentően hiányzik nekünk és mindig gondolunk rá."

 


MASTODON - Stairway To Heaven (Led Zeppelin, 2019)


 

 

Navigáció / Forrás

--> Kattints ide a cikk folytatásához és eredeti helyén való megnyitásához! <--

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan elérhető RSS csatornájából került megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!