A Tündérvese török klipje nem szól semmiről, csak megtáncoltat

Friss klippel jelentkezett a 2017-es lemeztoplistánkon is szerepelt Tündérvese zenekar, amit az akkori, saját magukról elnevezett nagylemezük nyitószámához forgattak. A dal címe Arkadaşlarımla, török nyelven íródott, méghozzá – amint azt a zenekar frontembere, a turkológus hallgató Szeiler Bálint az Indexnek elmondta – a semmiről:

Az alapötlet az volt, hogy írjunk egy semmitmondó, dínomdánom mulatós nótát keleties köntösben, mintha Kis Grófo találkozna a System of a Downnal. Magyar szöveggel viszont rendkívül ócska és bugyuta lett volna, úgyhogy összedobtam pár sort törökül, hogy ne kelljen szégyenkeznem éneklés közben, úgysem érti szinte senki. Ebből született meg ez a lüktető, kissé gonosz török táncdal.

Mi a magunk részéről Kis Grófót szerencsére nem halljuk a nótában, a Systemet már annál inkább, szóval aki szereti a Malakian-féle megmenést, mindenképp tegyen vele egy próbát. Meg egyébként az egész lemezzel is, bár a többi dal ennél jóval borultabb, grunge-osabb, na meg sokkal hosszabb is.

A srácok amúgy már jó ideje dolgoznak a második albumon, ami elvileg valamikor idén fog megjelenni.

//www.youtube.com/watch?v=EC7YMmUmEDs

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!