XIV. HETEN MINT A GONOSZOK FESZTIVÁL – Márciusban az S8 klubban

Március 23-án már 14. alkalommal kerül megrendezésre a Heten mint a gonoszok fesztivál. A 7 zenekaros fesztiválnak az S8 Underground Club Black terme ad majd otthont.

 


A fesztivál Facebook oldalaMenetrend:

18.00 - kapunyitás
19.00 - Csermely Eklektik (folk-rock)
19.45 - Mindless Game (modern metal)
20.30 - Szakadék (punk rock / HC - I. szülinapi buli)
21.20 - AdryA (experiMetal)
22.10 - Zinfield (modern népdalmetal)
23.20 - Dark Tears From Space (gothic fusion metal)
00.15 - Before We Disappear (punk rock)"Az estét 19h-kor egy folk-rock formáció nyitja, a Csermely Eklektik. A népzene egy nép, egy ország lelke. Amit játszanak, egy fúzió: a népzene és más zenei stílusok egyedi háziasítása. Először talán szokatlan, mert ki gondolná, hogy a Kis kece lányom reggie-ben , a Hej Dunáról fúj a szél metálban, a Szomorú az idő blues-ban is jól szól? Igazi eklektikus rock úgy, hogy a népdal, a nép lelke sértetlen marad! Ők szeretik! Reméljük Ti is szeretni fogjátok!

Az est második fellépője 19:45-től a budapesti Mindless Game.
Alapvetően a keményebb metál vonal az amit képvisel a zenekar. Azon belül többféle zenei irányzat jegyei is felfedezhetőek a számokban. A dalszövegek angol nyelvűek, és általuk a világuk és a benne élő emberek sötétebb, agresszívabb oldalát mutatják be.

20:30-tól a kőszegi Szakadék zenekar áll porondra. A csapat 1997-98 környékén állt össze, majd 2000. január 2-án kialakul a végleges felállás: Baska: dob; Totya: gitár, ének; Bébi: basszus; Zenéjükben a punk témák bonyolódnak metálosabb riffekkel és művházas ízekkel, presszómetal felfogásban, magyar nyelvű szövegekkel. Jelenlegi mérleg: 3 demo, 2 lemez és egy kislemez. A tavalyi fesztiválon nagy sikert arattak, most sem lesz ez másképp!

21:20-kor lép színpadra az AdryA zenekar: A lágy és misztikus női énekhang köré épülő, fülbemászó énekdallamokkal ékesített, masszív gitárriffekkel megspékelt, dinamikus modern hard rock/metal muzsika korhű hangzással, goth beütéssel, elektronikus- és sampler betétekkel ízlésesen gazdagítva. Szövegeik az Élet eseményei, történései által gerjesztett érzelmi hullámokból fakadó elmélkedések, szubjektív levezetések, melyek a mélységet közérthető formába öntve közvetítik. Energikus előadásmódjukkal és színpadi attitűdjükkel minden alkalommal alaposan felrázzák a publikum tagjait. A zenekar jelenleg új dalok rögzítésén dolgozik, vadonatúj klippel nemrégiben debütáltak.

  22:10-től az est 5. fellépője az egyedi, modern népdalmetalt játszó Zinfield zenekar következik. A zenekart 2009 -ben alakította Tiebel Ferenc, de 2013 augusztusában formálódott ki a mai stílus. 2014 áprilisában készült el a zenekar Elindultam szép hazámból c. bemutatkozó anyaga. Az EP megjelenése után sok koncert következett, és a mai napig is sokfelé látható az országban a zenekar olyan zenekarok társaságában is, mint például az Egészséges Fejbőr, a Nemzeti Hang, az Ismerős Arcok stb.

2018-ban készült el a zenekar Béreslegény c. EP-je, amely a Rock FM 95.8 -ban debütált. A zenekar egy szöveges videót készített az Esik eső c. dalhoz, amely 1 hét alatt 30 ezres nézettséget hozott. Aki ismeri a magyar népdalokat, és szereti a metal muzsikát lehangolt gitárokkal, azok mindenképp jól fognak szórakozni!
  23:20-tól a Dark Tears From Space, budapesti székhelyű, 7 tagú, gothic fusion metalt játszó zenekar lép a pódiumra. Kb. 2 éve alakultak és 2017 őszétől koncerteznek. Zenéjükben a szimfonikus és metal elemeket ötvözik, természetesen női énekkel. A tavalyi fesztivál óta pár tagcserén mentek keresztül, így az új felállás bemutatkozó koncertjére készül a csapat.

Az est megfelelő záróakkordjaiért a fiatal Before We Disappear lesz a felelős, akik éjfél után negyed órával kezdik műsorukat. Hogy kik ők? Egy, öt mocskosul hangos és energikus arcból álló csapat, mely nem ismer határokat a rock'n'roll terén. Saját számokon kívül elhozzák nektek a legjobb feldolgozásokat is, hogy mindenki mulasson még egy nagyot a rockdisco előtt!"

 


 

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!