Feloszlik a Napoleon, Budapesten is lesz búcsúkoncert

Nyolc év után befejezi pályafutását a brit Napoleon. A dallamos hardcore-t progresszív metalcore-ral ötvöző exeteri négyes nem indokolta meg döntését, az viszont biztos, hogy márciusban Budapesten is adnak egy búcsúkoncertet.

A 2011-ben alakult banda két kis- és két nagylemezzel örvendeztette meg a színteret. Az első négy évben szinte évente cserélődtek az énekesek és a basszusgitárosok, majd 2015-ben jött a stabilitást jelentő váltás: az egykori Climates-ből átigazolt Wes Thompson hangszínével és tiszta énekével új színt hozott a csapat életébe. Ezzel együtt a srácok egyre jobban progresszív metalcore felé vették az irányt, de jellegzetes hangzásuk Sam Osborn gitáros különleges játékának köszönhetően mindvégig megmaradt. Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, sűrűn megfordultak nálunk is, főleg Budapesten, de kétszer Szegeden és egyszer Berettyóújfalun is játszottak. Utolsó albumuk, az Epiphany mindössze három hónapja, november elején jelent meg. Nagy kár értük!

A zenekar márciusban kéthetes európai búcsúturnéra indul, melynek keretein belül szerencsére a magyar közönség is elcsípheti őket utoljára élőben, méghozzá március 26-án a Dürer Kertben.

//www.youtube.com/watch?v=9JqNYNQBt40

//www.youtube.com/watch?v=l_zFDVcn_fw

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Nuskull Magazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!