#37: East, Grateful Dead, Neil Young, Fleetwood Mac, John Lennon

Különleges csemegékkel készültünk az év utolsó napján is. Nem mai anyagok az itt szereplő művek, de éppen ezáltal bizonyítják értékállóságukat: némelyik 50 év távlatából is maradandó értéket képvisel. Az East együttes 1981-es koncertfelvételét 2012-ben már kiadták CD-n, most az LP-megjelenés kapcsán emlegetjük fel zenéjüket. A Grateful Dead az a koncertbanda, akik a többiekkel ellentétben mindig is szorgalmazták, hogy rögzítsék bátran az élő fellépéseiket, mert jammeléseikkel mindet egyedivé tették. Így már szinte a kiadók se tudják, mi mikor jelent meg, vagy megjelent-e egyáltalán. Neil Young koncertfelvételeinek is egy különleges szeletét kaptuk kézhez, egy válogatást a műsorok elején zenekara nélkül, egy szál magában előadott dalokból, melyekkel felvezette műsorát. A Fleetwood Mac 50 éves karrierjének retrospektív összefoglalása csak 3 lemezre fért rá, és képzeld el, megjelent John Lennon ’Imagine’-jének is egy felújított változata!

Ezek a zenék – ha nem is a legvadabb fajtákból valók – már bizonyították, hogy a rock örök és elpusztíthatatlan, ennek szellemében kívánunk Boldog Új Esztendőt minden kedves olvasónknak! 

tovább

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) HARD ROCK MAGAZIN - A Rock Napilap! nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!