Palmetta: Megjelent a Kavalkád című jubileumi lemez


November 30-án jelent meg a PALMETTA rég várt “Kavalkád” című új nagylemeze.
A zenekar 10 éves jubileumát ünnepli ebben az évben, ennek apropójából készült el az ünnepi album, mely Digipack csomagolásban érkezik, és megrendelhető a metalshop.hu-n, illetve a zenekar honlapján is. Online valamennyi népszerű platformon (Spotify, Tidal, Deezer, Amazon, Google Play) elérhető.

Az album címe is arra utal, hogy az előzőekhez képest a dalokat a zenekar kicsit más felfogásban álmodta meg. A “Kavalkád” lemez egy igazán változatos (rock, akusztikus dalokkal és népzenei betétekkel tűzdelt) kiadványra sikeredett, megannyi vendégénekessel, vendégzenésszel. Az album igényes digipack csomagolásban érkezik. A lemezen a zenekartól már jól megszokott 13 dal lesz hallható, melyből 10 új, a felvételek pedig a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek Boros Béla irányítása alatt. A dalokat Cserfalvi “Töfi” Zoltán keverte és maszterelte. A borító és a korong grafikája Salamon Roland és Boros Béla munkája.


❒ Palmetta - Kavalkád az online felületeken:
songwhip.com/album/palmetta/kavalkad

❒ Palmetta - Kavalkád rendelés a metalshop.hu felületén:
www.metalshop.hu/product_info.php?products_id=20812

❒ Palmetta - Kavalkád rendelés a zenekar honlapján:
palmettazenekar.hu/termek/palmetta-kavalkad-jubileumi-cd/
“Hogy egy kicsit érintsük az elmúlt 10 évet is, előző lemezeinkről egy-egy dalt újra hangszereltünk. Ami rock volt, azt akusztikusan, ami akusztikus volt, azt pedig rockba dolgoztuk át a mai kor igényeinek megfelelően, de meghagyva a dal eredeti szerkezetét.”


Palmetta: Kavalkád
(Hammer Music / Hadak Útja Kiadó 2018)
Hej tulipán, tulipán
Szép holdvilág volt az este...
Esik eső szép csöndösen csöpörög...
Átvezető
Túl a vízen...
Látod édesanyám...
Indulj el egy úton...
Árvalányhaj lengedez...
Úgy elmenyek arra helyre...
Csillagok, csillagok...
Átvezető
Édes-kedves feleségem...
Szivárványos az ég alja...
Átvezető
Ha kimegyek a doberdói harctérre...
Nincsen rózsa... (népzene)

“Több vendég művészt is meghívtunk hazai ismert zenekarokból. Az elmúlt 10 évben megjelent 5 Palmetta lemezen szándékosan nem voltak hallhatóak népi hangszerek, ellenben most a Berbence népi zenekar is tiszteletét tette Délvidékről, Temerinből különleges hangulatot adva a színvonalhoz. Összegezve, ezen a lemezen a húzós rocktól a finoman hangszerelt akusztikus dalok és a csodálatos népzene is egységet alkotva szólalnak meg! Ajánljuk mindenkinek kortól, nemtől függetlenül, valljuk, hogy mindenki megtalálja a lemezen a szívéhez legközelebb álló dalokat!”

Az albumon szereplő vendégek:

Laczik Fecó (Beatrice)
Binder Laura (Dalriada)
Ficzek András (Dalriada)
Nagy László (Örökség)
Szijártó Zsolt (Kárpátia)
Cserfalvi “Töfi” Zoltán
Bimbó Brigitta
Jekkel Judit
Szolnoki Népdalkör
Berbence népzenekar


❒ Palmetta Facebook:
www.facebook.com/palmettazenekar

❒ Palmetta hivatalos honlap:
palmettazenekar.hu

❒ Hammer Records Facebook:
www.facebook.com/HammerRecordsHungary

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Metalkilincs : Hírek nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!