Hammered – exkluzív dupla magyar válogatáslemezzel zárja az évet a HammerWorld Magazin


HAMMERED címmel lát napvilágot a hamarosan megjelenő HammerWorld Magazin decemberi-januári számának dupla CD melléklete. Ez a két lemezből álló kiadvány a magyar rock és metal színtér 2018-as esszenciája, 38 zenekar, közel 300 ember - zenészek, énekesek, szövegírók, grafikusok, hangmérnökök idei munkájának lenyomata. A válogatáson szereplő dalok pedig - ha lehet hinni a közösségi média által mutatott számoknak - idén sok százezer rock és metal rajongónak lettek kedvencei.

2018 intenzív, termékeny esztendő volt a magyar metal színtéren. Kiadói részlegeink, az ebben az évben éppen 20 éves Hammer Records, valamint az Edge és a Nail Records alaposan kivették a részüket a munkából, hiszen az év végéig (a Hammered dupla válogatást is beleértve) összesen 49 kiadványt, többnyire új stúdió albumokat, valamint koncert- és válogatás albumokat gondoztunk. Ezek egy része a HammerWorld Magazin mellékleteként, más része pedig rögtön a boltok polcain jelent meg.

A Hammered válogatás ebből a hatalmas és izgalmas anyagból nyújt ízelítőt, sőt olyan exkluzív felvételeket is tartalmaz, amelyek eddig csak digitális kislemezként voltak elérhetőek, illetve az itt hallható verzióban most debütálnak.

Új dallal szerepel a kiadványon a Dalriada - a Csillagok dalát a Dal 2019 műsorához vették fel, végül azonban ezen a válogatáson lett különleges bónusz dal, itt szerepel először a Paksi Endre 60. születésnapja alkalmából elkészült Hatvanszor című Ossian nóta, és a szeptemberi Ossian feldolgozás albumról lemaradt “Végállomás Motel”, melyet a P. Box készített el. A jövőre 17 év után újra koncertező Mood ismét rögzítette a Wombocosmic című dalt, de exkluzív felvételt hallhatunk a Sorronia, Leecher, Molicsrock és Beatrice zenekaroktól is.

Több előadó uralta friss anyagával hosszú ideig a lejátszási és eladási listákat is. Az AWS minden eddiginél mozgalmasabb évet tudhat maga mögött: A Dal győzelem után az Eurovíziós Dalfesztivált, és a Wackent is megjárták, illetve ősszel jelent meg a Fekete részem című negyedik lemezük, mely második helyen startolt a Mahasz listán. A Kalapács hosszabb kihagyás után megjelent Örökfekete lemeze első helyet és 22 hét Mahasz TOP40-et hozott a zenekarnak. A Dorothy is elérkezett a harmadik lemezéhez. A Tessék! megjelenése óta az élen jár az eladási listákon, Hammeres CD specialként pedig közel ezer újságos standon van jelen, itt is érik tehát az aranylemez. A Tökéletesség hibája már a megjelenés előtt aranylemezként lett büszkesége a Roadnak, és a platina státusz sem váratott magára pár hétnél többet.

HAMMERED CD:

CD 1
Ossian: Hatvanszor (exkluzív) - Hammer Records
Road: A bátrak éjszakája - Edge Records
AWS: Viszlát nyár - Edge Records
Kalapács: Jekyll és Hyde - Hammer Records
Dorothy: Hűségriadó - Edge Records
Lord: Hargita - Hammer Records
Mood: Wombocosmic (exkluzív) - Hammer Records
Beatrice: Nem nekem tanulsz (exkluzív) - Hammer Records
Dalriada: Thury György Balladája II. - Nail Records
Mobilmánia: Szárnyad voltam - Hammer Records
Ektomorf: The Prophet Of Doom - AFM Records
Subscribe: X-Man 1 - Edge Records
P. Box: Végállomás Motel (Ossian feldolgozás) (exkluzív) - Hammer Records
Zorall: Bringásdal - Edge Records
Tales Of Evening: Káprázat - Nail Records
Zártosztály: Gyere Őrült - Hammer Records
Nova Prospect: Vigyázó - Edge Records
Mentes Norbert: A rock n roll örök - Hammer Records
Alcohol: Mr. Fotel-Rocker - Edge Records

CD 2
Dalriada: Csillagok dala (exkluzív) - Nail Records
Stonedirt: Beyond Control - Nail Records
Sorronia: Nevermore (exkluzív) - Nail Records
Don Gatto: Welcome To Ferocity - Edge Records
Molicsrock: Nyugtalan vér (exkluzív) - Nail Records
Andartar: Ébredő enyészet - Nail Records
Leecher: Messengers of Fear (exkluzív) - Nail Records
Phoenix Rt.: Szívemen a jel - Edge Records
Zord: H-Mob - Nail Records
Stula Rock: Ha látnád magad - Nail Records
Pair O Dice: Egyszerűbb velem - Edge Records
Wall Of Sleep: Seven Point Five - Nail Records
KR3LL: Repent - Edge Records
Invader: Egyszer élsz! - Nail Records
Ideas: Till The End of Time - Nail Records
Kylfingar: Istenek hangja - Nail Records
Saqqara: Arany nap - Hammer Records
Scaryface: Scream - Edge Records
Sear Bliss: Haven - Hammerheart Records
Palmetta: Hej tulipán… - Hadak Útja Kiadó

❒ HammerWorld linkek:
hammerworld.hu/
www.facebook.com/hammerworld/

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Metalkilincs : Hírek nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!