WALL OF SLEEP – BZ-vel készült az új album, dalpremier: Deserter

The Road Through The Never címmel október 26-án lát majd napvilágot a Wall Of Sleep hatodik albuma, amely az első lemezük lesz Bátky "BZ" Zoltán énekessel (At Night I Fly, Stonehenge, Wendigo stb.), aki 2017-ben lett a csapat új frontembere. Az album már előrendelhető, és azonnal meg is ismerkedhetsz az első hivatalos előzetes dalukkal, a szöveges videóval kísért Deserterrel..

A dalok egy részének váza még Bátky Zoltán csatlakozása előtt megszületett, ám a végleges kidolgozásukat már Füleki Sándor és BZ együtt végezte, végül következett a többiek hozzájárulása. A lemezre olyan dal is felkerült, amely BZ egy korábbi szerzeményének átdolgozása, ez a lemezt záró epikus Fear.

 


www.facebook.com/wallofsleep


Bátky Zoltán (ének):


"A lemezen szereplő nyolc dalban tovább tudtuk szélesíteni a Wall Of Sleep hangzásvilágát. A csapat már korábban is igyekezett elszakadni a szigorúan vett doom/sludge skatulyától, az album egésze pedig már valóban keveri a korábbi időszak doomos világát hard rockkal, klasszikus heavy metallal, pszichedelikus és progos elemekkel.

Miután a zenekar és a tagok ‘előélete’ és minden egyéb próbálkozás ellenére négyszer dobták vissza a támogatási pályázatainkat, végül bemorcultunk és saját erőből vettünk fel mindent. Eleve sok helyen dolgoztunk: a dobokat és a basszust a soproni Hangár klubban rögzítettük Weisz Ferenc Ferdinánd segítségével, az ének a Wisdomból ismert Nagy 'NG' Gábor stúdiójában ment fel, a gitárok rögzítése és a keverés pedig Egerben, a Standing Waves stúdióban folyt Sohajda Péter segédletével. Akusztikus gitárok és billentyűk a tagok házistúdióiban adódtak a mixhez, ahogy az egyes részek editálása is ilyen módszerrel készült."


A dalok szövegei többek között a túlnépesedett, túlzottan modernizált világ és az egyén eltávolodásáról, valamint komoly lelki, pszichológiai kérdésekről szólnak. A korábbi lemezekhez képest gazdagabb a hangszerelés és a dallamosabb, mégis erőteljes énektémák mellett megjelentek a BZ korábbi zenekaraiból is megszokott többszólamú vokálok is.


WALL OF SLEEP - Deserter (szöveges videó a 2018-as The Road Through The Never albumhoz
WALL OF SLEEP - Beharangozó a 2018-as albumhoz
Rendeld elő az új lemezt és a hozzájuk kapcsolódó pólókat a következő linkeken:

DIGIPAK CD -
Katt ide!

PÓLÓ -
Katt ide!

NŐI PÓLÓ  -
Katt ide!
Lemezbemutató koncertek:

Október 27. -
Metal Halloween - Trip Hajó, Budapest

November 3 -
II. Wall Of Sleep Halloween - Hangár, Sopron

November 4. - Weberknecht, Bécs, Ausztria
 

Navigáció / Forrás

--> Kattints ide a cikk folytatásához és eredeti helyén való megnyitásához! <--

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan elérhető RSS csatornájából került megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!