ANTI-NOWHERE LEAGUE – "A punk zene nem változott sokat, ez még mindig egy nagy erőteljes stílus"

A februári, teltházas I. British Punk Invasion (The Exploited, UK Subs, Cockney Rejects, Peter and the Test Tube Babies) klubfesztiválnak október 13-án jön a folytatása!

Ezúttal már 5 brit legenda érkezik a Dürer Kertbe, most szombaton. A II. British Punk Invasion fellépői: The Adicts (est. 1976), GBH (est. 1979), Discharge (est. 1977), Anti-Nowhere League (est. 1980), Sham69 (est. 1975).

 


A koncert Facebook oldala


Az átszerelések alatt sem kell majd unatkozni, mivel a középső teremben a hazai LoPunk fogja nyomni a brit punk vonal legnagyobb 'slágereit'.

A szervezők tájékoztatása szerint, az online jegyek már elfogytak, de papírjegyeket még lehet váltani elővételben a Dürer Kertben illetve a CD Pincében. Valamint felhívják a figyelmet, hogy a helyszínen is lesz még jegyárusítás! Tehát el lehet indulni bátran, a hazánkban eddig példanélküli, a stílus kedvelőinek mindenképpen kihagyhatatlan rendezvénysorozat újabb állomására.

 


2018. október 13., szombat
British Punk Invasion II.
Budapest,Dürer Kert


Menetrend:
16:30 - kapunyitás
17:30 - 18:40 Sham69 (est. 1975)
18:40 - 19:00 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
19:00 - 20:10 Anti-Nowhere League (est. 1980)
20:10 - 20:30 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
20:30 - 21:40 Discharge (est. 1977)
21:40 - 22:00 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
22:00 - 23:10 GBH (est. 1979)
23:10 - 23:30 Lopunk - british punk cover band (Room 041)
23:30 - 01:00 The Adicts (est. 1976)
Az Anti-Nowhere League története 1980-ban kezdődött Royal Tunbridge Wells-ben. A bemutatkozó kislemezük, a Streets Of London) (a B oldalán a So What dallal) 1981-ben jelent meg, és az angol listán az előkelő 48. helyre tört fel. Valószínűleg még ennél jobb helyre is került volna idővel, ha a hatóság nem tiltja be a trágárságokkal teli B oldal miatt. A So What azóta a banda himnusza lett és a Metallica is rendszeresen játssza a koncertjein. A banda a British Punk Invasion II. keretén belül Budapesten lép fel október 13-án a Dürer Kertben, ebből az alkalomból interjúvoltam meg a banda frontemberét, Animalt.1980 óta szinte folyamatosan működik a banda, hogy érzed sokat változott a zenétek az évek folyamán?

"Úgy gondolom, folyamatosan változunk, egyre ütősebb számaink vannak és egyre többen hallgatnak minket."Mit gondolsz, sokat változott a punk mint mozgalom, kultúra az évek során?

"A punk zene nem változott sokat, ez még mindig egy nagy erőteljes stílus. Az emberek viszont sokat változtak és a zenei ízlésük is, de azért sokan hallgatják a régi emlékek miatt, vagy új élményekért."

2017-ben jött ki a legutóbbi albumotok, a League Style, reggae/ska/rocksteady feldolgozásokkal. Mik a visszajelzések?

A League Style (Loosen Up Vol.1) olyan dalokat tartalmaz, amiken anno felnőttem. Mivel a kiadónk szerette volna, ha kijövünk egy feldolgozásokat tartalmazó albummal, arra gondoltam, hogy jópofa lenne eljátszani ezeket a dalokat abból a korszakból, amikor a 60-as évek végén, 70-es évek elején fiatal skinhead voltam. Gondoltam, jó poén lesz, és Winstonnal már évek óta beszélgettük, hogy egyszer meg kéne csinálni. Nem mindenkinek tetszik, de vannak, akiknek igen. Nekem inkább nosztalgia, mint új irány."Szerettek élőben játszani?

"Persze, az a legjobb drog a világon, amikor a véred megindul az ereidben és mindenhova adrenalint szállít."Van valamilyen jó élményetek a magyarokkal?


"Csak a bulikról, de az óriási, a magyarok tudják, hogy kell bulizni."


Nemrég kijött egy dokumentumfilm rólatok. Büszkék vagytok rá?

Idén, november másodikán lesz majd a bemutatója.A banda sztoriját meséli el és az én gyerekkoromat, sok kiadatlan felvételt is tartalmazni fog. Még én sem láttam, de másfél évig készült, remélem, hogy ütős lesz."Ki döntötte el, hogy mi kerüljön be és mi ne a filmbe?

"Nem volt kérdés, ez a történelmünk."Miért kaptad az Animal (Állat) becenevet?


"Sok becenevem volt az évek során, Shed, JoyBoy, Old Nick (ördög)… egy darabig még Crash is, de aztán a közönség ragasztotta rám az Állatot. A We Are... The League című első albumunkon volt egy szám, aminek ez volt a címe, és ezt mindig bekiabálták, aztán szépen hozzászoktam."


Mi a különbség a brit és a kelet-európai közönség között, ha van egyáltalán?


"A britek nem énekelnek annyit együtt velünk, mint az európaiak, inkább nagyon berúgnak a bulin. Ezért amikor Európába utazunk, több énekelhető számmal készülünk a bulikra."Van olyan koncertélményed a közönséggel, ami nagyon emlékezetes?

"Nagyon sok, nem is tudnék választani. Talán egy nagyon durva zágrábi buli lenne, még a régi Jugoszlávia idején..."Mik a tervek a következő pár évre?

"Befejezni a könyvet, amit írok és kiadni a Branded albumot, amit annak idején nem engedtek kiadni 1983-ban."Mit üzensz a közönségnek?

"Nagyon várjuk, hogy megérkezzünk és bulizzunk egy hatalmasat, mielőtt ez az őrült világ széthullik. Sokáig éljen a Punk!"  

Navigáció / Forrás

--> Kattints ide a cikk folytatásához és eredeti helyén való megnyitásához! <--

Ez a cikk(részlet) a(z) HammerWorld Forró Drót (hu/atom) nyilvánosan elérhető RSS csatornájából került megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!