Enuff Z’Nuff – Dalpremier – Where Did You Go

Az egykor szebb napokat megélt, mára már kultikusnak számító dallamrocker Enuff Z’Nuff nem adja fel. Clowns Lounge címmel 2016. december másodikán egy olyan speciális albummal jelentkeztek, amelyre a banda hőskorszakából származó kiadatlan demószámok, ritkaságok kerültek fel. A dalok többségét a két alapító, azaz Donnie Vie énekes és Chip Z’Nuff basszeros írta 1988 és 1989 körül, majd a wisconsini Lake Genevában rögzítették őket kétinches analóg szalagra. Ezek a dalok aztán megfelelően átdolgozott, újravett formában kerültek fel a lemezre és az egyik nótában a 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt Warrant énekes, Jani Lane mellett a Styx gitáros-énekese, James Young is hallható.

Diamond Boy címmel azonban augusztus 10-én egy zsír új Enuff Z’Nuff nótákat tartalmazó teljes értékű album jelenik meg, ráadásul mivel Donnie Vie énekesnek az utóbbi időben megromlott az egészségi állapota, így a lemez munkálataiból már nem vette ki a részét, így az album egyik különlegessége, hogy ez lesz az első anyag a kultikus chicagói hard rockerek diszkográfiájában, amelyet teljes egészében Chip Z’Nuff basszer énekelt fel. Az Enuff Z’Nuff mai felállásában Chip mellett Tory Stoffregen gitáros, Tony Fennell gitáros/énekes és Daniel Benjamin Hill dobos játszik. A korábban bemutatott Metalheart után már a Where Did You Go is tesztelhető az albumról.

Az Enuff Z’Nuff a Hair Nation turné keretében mutatja be először az új lemezt. Az őszi észak-amerikai körúton részt vesz a Jack Russell’s Great White és a BulletBoys is. A szeptember 12-én induló turné házigazdája a neves író / műsorvezető, Eddie Trunk lesz.

A méltatlanul alulértékelt Enuff Z’Nuff 1984-ben alakult Chicagóban, bemutatkozó, saját magukról elnevezett lemezüket 1989-ben jelentették meg az Atco kiadónál, mely rövid időn belül aranylemez lett, köszönhetően a New Thing, illetve a Fly High Michelle daloknak. A két dal 46 hetet töltött az MTV ‘Top 10 listáján. 1991-ben jelent meg a csapat második albuma, a Strength, melynek köszönhetően felkerültek a Rolling Stone magazin ‘Az Év Legmenőbb Bandái’ listájának élére. A kezdeti sikerek után viszont megindultak a lejtőn, hiszen a ’90-es évek elején már csak a legelvetemültebb rajongók voltak kíváncsiak az előző évtized hard rockjára. Ezt követően egyre inkább az underdround világába szorultak, és a mai napig ott is maradtak.

Enuff Z’Nuff – Diamond Boy
(Augusztus 10 – Frontiers)

01. Transcendence
02. Diamond Boy
03. Where Did You Go
04. We’re All The Same
05. Fire & Ice
06. Down On Luck
07. Metalheart
08. Love Is On The Line
09. Faith, Hope & Luv
10. Dopesick
11. Imaginary Man

Navigáció / Forrás

--> Kattints ide a cikk folytatásához és eredeti helyén való megnyitásához! <--

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan elérhető RSS csatornájából került megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!