Royal Hunt-Már csak kettőt alszunk a találkozásig!

a38, andré andersen, budapest, cast is stone, d. c. cooper, dánia, devils dozen, DÜRER, első szimfónia, fistful of misery, Legfrissebb, Lemezbemutató, LIVESOUND, Royal Hunt, SYMPHONIUM, tickerportal 0 Comment

0207royalhunt

A Dániából származó, melodikus-progresszív metalban utazó Royal Hunt idén februárban adta ki immáron 14. nagylemezét Cast In Stone címmel, amely tulajdonképpen a három évvel ezelőtti, Devil’s Dozen anyag egyenes folytatása, azon belül pedig a negyedik a sorban, mióta a jellegzetes hangú frontember, D. C. Cooper visszatért a mikrofon mögé. Dán főhőseink ezúttal is mestermunkát végeztek ami az új lemezt illeti, hiszen mind hangszerelés, mind a szövegvilág az első másodperctől az utolsóig magán hordozza a Royal Hunt fémjelzését, így bátran kijelenthetjük, hogy ezúttal sem okoztak csalódást a rajongóknak.

A zenekar közel három évtiezedes fennállása óta több ízben meglátogatta a magyar rajongókat is, legutóbb 2015-ben, az A38 fedélzetén láthattunk tőlük egy ízig-vérig remekbe szabott produkciót, ráadásul már akkor ígéretet tettek a mielőbbi viszontlátásra. Hogy a Royal Hunt legénysége is ismeri-e az örökzöld mondást, mely szerint “az ígéret szép szó…”, avagy egyszerűen csak nem szeretnek a levegőbe beszélni (esetleg mindkettő), nem tudjuk, annyi azonban már régóta bizonyos, hogy Cooperék április 19-én újra eljönnek hozzánk, igaz, ezúttal a Dürer Kertet célozzák meg, az eseményről pedig a Livesound csapata gondoskodik.

A kellő hangulat megalapozásáról a magyar Symphonium zenekar fog gondoskodni.

A Symphonium zenekart Papp Béla alapította Budapesten, 2005-ben, mint neoklasszikus metalban utazó formációt, ami abban az időben hiánypótlónak számított hazánkban, így a Symphoniumot a neoklasszikus metal hazai előfutárának is aposztrofálhatjuk. Első Szimfónia anyaguk (mely egyben az első, bemutatkozó anyag is volt) 2009-ben jelent meg, és dallamos énekvezetésével, különleges hangszerelésével új irányvonalat jelölt ki a metal világában. Természetesen a zenei hasonlóság a dán urakkal nem véletlen, így biztosan kellően meg fogják adni az alaphangulatot a nagytesók koncertje előtt, nem érdemes kihagyni!

Velük szemben a Royal Hunt már egy év híján három évtizede növeszti a gyökereit a neoklasszikus-prog metal világában, vagy inkább mondjuk azt, hogy generációkat neveltek ki a zenéjükkel? Bármelyik megközelítés is szimpatikus, tény, hogy stabilan tartják magukat az úton, ráadásul úgy tűnik, a csapat ötlettárának kútja alighanem feneketlen, hiszen minden lemezen kapunk tőlük valami újdonságot.

A csapat egyébként 1989-ben alakult Dániában, André Andersen billentyűs irányításával, akire ennyi év elteltével ráragaszthatnánk az “örök állandó” jelzőt, hiszen talán az egyetlen a csapatban, aki nem hagyta el a zenekart átmenetileg sem, pedig a tagcseréknek tulajdonképpen se szeri se száma a zenekar életében, azonban egyelőre a jelenlegi felállás tíz éve stagnál.

Ha élhetek ismételten egy közmondással, mely szerint jó bornak nem kell cégér, akkor a Royal Huntra ez fokozottan igaz, hiszen minden leírásnál többet mond, ha csak berakjuk az új CD-t, és teret engedünk a varázslatnak.

A mostani beharangozónkat akár utolsó figyelmeztetésnek is vehetitek, hiszen nem meglepő, hogy a jegyek rohamosan fogynak, ám még mindig gondoskodhattok a belépőitekről a csütörtök esti mulatozásra! Mint mindig, mi most is szóltunk!

Jegyet vásárolni könnyen és egyszerűen ezen a linken tudtok, az esemény pedig itt érhető el.

Elérhetőségek, linkek:

Royal Hunt FB 

Symphonium FB 

(Készítette: Tancsik Mátyás)

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Bulika van! – Új dalrészlet az Orgytól

  Bulika van! - Új dalrészlet az Orgytól

  Május 11-én új kislemezdallal jelentkezik az Orgy. Az Army To Your Party egy négyszámos EP-n lesz elérhető, rajta a dal album, rádiós, instrumentális és acapella verziójával. Nyilván ez azt is jelenti, hogy úton van a nagylemez is, ez a #newmusic ...

  Olvasd tovább

  Új klip az érkező Stubborn nagylemezről.

  Május hetedikén érkezik a Stubborn zenekar legújabb nagylemeze Let’s Start A Fire címmel. Ennek apropóján az egyik új dal, a False Heaven már videóklipet is kapott, mely a zenekar koncertjeinek hangulatába enged betekinteni egy kicsit. Hajtás után ezt le is ellenőrizhetitek, illetve ...

  Olvasd tovább

  Black Sabbath – Tony Iommi szerint nem valószínű, hogy összeállnak

  Black Sabbath – Tony Iommi szerint nem valószínű, hogy összeállnak

  A gitáros szerint kicsi a valószínűsége, hogy újra turnézni fognak, azonban azt nem zárta ki, hogy egyszer még valamikor színpadra lépnek együtt. „Sose mondd, hogy soha!” – összegezte a helyzetet.tovább

  Olvasd tovább

  OPOSSZUM – Próbatermek és hangstúdió

  OPOSSZUM - Próbatermek és hangstúdió

  A Közvágóhíd a zenekarok mekkája volt, amíg 2017. júniusában végérvényesen be nem zárta kapuit. Zenészek maradtak próbaterem, központi hely nélkül. Mostanáig.[...] Bővebben!

  Olvasd tovább

  Joe Bonamassa – Ismét egy átformált Jeff Beck-dallal folytatódik a promóció

  Joe Bonamassa – Ismét egy átformált Jeff Beck-dallal folytatódik a promóció

  A ’British Blues Explosion Live’ népszerűsítése tovább halad, a Plynth (Water Down The Drain) után ismét egy Jeff Beck-szerzeményt hallhatunk a bluesgitáros csapatátától.tovább

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!