Auri – A Nightwish hadvezér, Tuomas Holopainen új projektet hozott létre

Hosszabb szünetet követően, idén tavasszal indul a Nightwish új, világ körüli turnéja, mely a tervek szerint 9 hónapon át tart majd, és Észak-Amerikában kezdődik, 34 állomással. A turné első európai helyszíne Tallinn lesz májusban, de már most megvan a budapesti koncert időpontja is: a finn szimfonikus metal zenekar 2018. november 20-án játszik a Papp László Budapest Sportarénában.

A történet 1996-ban indult: Tuomas Holopainen ebben az évben rakta össze azt a három dalból álló demót, ami hozzásegítette a zenekart első lemezszerződéséhez. Húsz évvel, több mint 2000 koncerttel és 8 millió eladott lemezzel később, napjainkban a Nightwish a legnagyobb metal zenekarok egyike.

A hadvezér, kihasználva a szünetet, pár éve egy új projektbe kezdett. A Nightwish főnöke, billentyűse és zeneszerzője Auri névre keresztelte azt a formációt, amelynek Tuomas felesége, a Finnországban ismert énekesnő, Johanna Kurkela is tagja, a harmadik muzsikus pedig a Nightwishből is ismert brit multihangszeres Troy Donockley. Az első Auri dal Aphrodite Rising címmel még 2011-ben született meg, azóta pedig 10 újabbat is megírtak. Bemutatkozó nagylemezük március 23-án jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában. A lemez hangmérnöke Tim Oliver volt, a dalokban pedig néhány vendégzenész és barát is felbukkan. Tekintsd meg az Auri lemezének első videós előzetesét.

Auri – Auri
(Március 23 – Nuclear Blast)

01. The Space Between
02. I Hope Your World Is Kind
03. Skeleton Tree
04. Desert Flower
05. Night 13
06. See
07. The Name Of The Wind
08. Aphrodite Rising
09. Savant
10. Underthing Solstice
11. Them Thar Chanterelles

Navigáció / Forrás

--> Kattints ide a cikk folytatásához és eredeti helyén való megnyitásához! <--

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan elérhető RSS csatornájából került megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!