Haverockerek verseny – Interjú a Rockousticum zenekarral!

Haverockerek verseny, Kiemelt, Rockousticum 0 Comment

A Haverockerek verseny következő interjúalanyai a Rockousticum zenekar tagjai voltak. Alapvetően rockzenét játszanak akusztikus formában. Szeretik úgy megszólaltatni dalaikat, ahogy még senki más, néhány számot még ukulelén is játszanak. A banda videóját, amivel a tehetségkutatón indultak, ide kattintva éritek el!

Honnan ered a Rockousticum név?

 A Rockousticum név utalás a zenekar munkásságára, 2-3 szó összekapcsolása, mivel alapjában véve rockzenéket játszunk akusztikus formában.

Mutassátok be magatok néhány mondatban, mit érdemes tudni rólatok?

 Egy esztergomi (ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor dorogi) zenekar vagyunk, szeretünk zenélni és másoknak örömet szerezni azzal, hogy olyan dalokat játszunk, amiket jól ismernek, mégis kicsit más köntösben hallhatják, mint amit megszokhattak. Gyurikát leginkább a helyi berkekben közismert Le Panic zenekarból ismerhetik az emberek, vele már korábban együtt zenéltem (mármint Atti) az Anagramma zenekarban is. Fecó pedig a Nolens Volens zenekarból jött.

Inkább feldolgozásokban gondolkodtok, vagy saját számokat is játszatok?

Mint előbb említettem, leginkább olyan dalokat játszunk, amiket az emberek ismernek, de természetesen néha-néha előveszünk egy-két saját dalt is a múltunkból. Teljesen saját nótákat erre a formációra még nem írtunk… de ki tudja mit hoz a jövő? 🙂

A lassabb, vagy a pörgősebb számok állnak hozzátok közelebb?

 A zenekaron belül eléggé megoszlik a kérdés ilyen téren. Van, aki jobban szereti a pörgősebb témákat, van aki líraibb alkat, de mindig megtaláljuk az arany közép utat.

Van olyan előadó/zenekar, akit példaképeteknek tekintetek?

-Természetesen vannak kedvenceink, a teljesség igénye nélkül pl.: Running Wild, Nightwish, P. Mobil, Ossian, Kiss, stb…

Milyen gyakran próbáltok? Hogyan zajlik egy-egy próba?

Kicsit korlátozottak a lehetőségeink, mivel egy helyi művelődési házban próbálunk ahol kötött időpontunk van. Általában hétvégén, 3-4 órát, de van, hogy néha összeülünk hétköznap is valahol zenélni egyet.

Miben rejlik a zenekarotok egyedisége?

 Minden zenekarnak van egyedisége, hisz nincs két egyforma ember. Nálunk hozzájön még az is, hogy a dalokat, amiket játszunk, igyekszünk a lehető legegyszerűbb formában, mégis a dal stílusjegyeit megtartva előadni, illetve úgy megszólaltatni azokat, ahogy talán még senki más, például ukulelén (is) játszunk egy-két dalt.

Miért éppen az A Tale That Wasn’t Right című számmal neveztetek?

Szeretjük ezt a Helloween dalt, na meg, mert ezt húztuk a kalapból. 🙂

Mik a terveitek a jövőre nézve?

Szeretnénk a zenekarunkat nagyon széles körben megismertetni az emberekkel, sok-sok helyre eljutni az országban és országhatáron kívül is akár és a dalokat még egyedibb köntösbe öltöztetni a jövőben.

Hirdess nálunk cikkeink között, alatt, vagy bárhol felületünkön!

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  John Travolta élvezte a Fred Dursttel való forgatást

  John Travolta élvezte a Fred Dursttel való forgatást

  Pár hete írtunk róla, hogy filmet forgat Fred Durst. Ez annyira nem meglepő infó, korábban is megfordult már abban a bizonyos székben akár kisebb, akár nagyobb lélegzetvételű művek esetén. A mostani (egyébként önéletrajzi ihletésű) projektnél viszont az az érdekes fordulat, ...

  Olvasd tovább

  PERFECT SYMMETRY – Friss szöveges videó: Fallin’

  PERFECT SYMMETRY - Friss szöveges videó: Fallin'

  Friss szöveges videóval jelentkezett a Perfect Symmetry a Fallin' című dalához. Eközben készítik az új dalokat. A csapat felállása most biztosnak tűnik és az alkotói munka jó tempóban halad, az elmondásuk szerint.[...] Bővebben!

  Olvasd tovább

  A finn Ensiferum nyitja a szabadtéri koncertszezont!

  Május 8-án érkeznek a finn kardhordozók, a hősies, folkos csatametal megtestesítői a Barba Negra Track-be! A kopaszi gát mellett lévő koncerthelyszínen fellép az olasz Wind Rose, és társfellépő a Kataklysm-ből ismert Maurizio Iacono másik zenekara, a római koros, szintén csatákról ...

  Olvasd tovább

  Sokszínű programmal érkezik a Barba Negra ötödik évadja! – Íme a 2018-as koncertek!

  Sokszínű programmal érkezik a Barba Negra ötödik évadja! - Íme a 2018-as koncertek!

  Stone Sour, Ugly Kid Joe, Black Stone Cherry, Shinedown, Joe Satriani, Soja, Sons Of Apollo, és még a legendás Genesis gitáros Steve Hackett is a ...

  Olvasd tovább

  Long Live Rock – Új metalos dokumentumfilm készült

  Long Live Rock - Új metalos dokumentumfilm készült

  Már a trailere nézhető, lentebb mi is megmutatjuk, annak a dokumentumfilmnek, amely a rock- és metalkultúra fény- és árnyoldalait fogja megjelentetni. A több neves arcot (Lars Ulrich, Rob Zombie, Jonathan Davis, Corey Taylor, Tom Morello) is megszólaltató mozi már előrendelhető ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!