Red Vision – „Ezt csak szívből lehet, és szívből érdemes csinálni” – Interjú

Egyéb 0 Comment

Mikor először láttalak benneteket színpadon, azonnal szemet szúrt, az az őszinteség, amivel toltátok a rockot. Semmi sztárallűr, semmi megjátszás, csak ami szívből jön. Ugye jól érzem?

Ez így is van! Olyan emberek vagyunk mind az öten, akik elhivatottságot éreznek a rock zene iránt! Büszkék vagyunk a sikereinkre, de ugyanakkor alázattal viselkedünk minden körülmények között. Amit a színpadon teszünk, az belőlünk fakad! Egyébként is az a véleményem, hogy ezt csak szívből lehet és szívből érdemes csinálni. Egyikünk sem a zenélésből él tehát nem a pénzért csináljuk, talán ezért is érezted, amikor láttál bennünket, mert nem volt pénz szaga a dolognak, de ez a mai napig így van és ismerve a hozzáállásom a pénzhez ez így is marad!

Közel 2 éves a zenekar, de elég komoly Facebook rajongó táborral rendelkeztek. Mennyire látható ez a koncert látogatottságon? Értem ez alatt főleg a hazai koncerteket.

Húsvétkor lesz két éves a zenekar, amit terveink szerint meg is fogunk ünnepelni egy hazai, mosonmagyaróvári bulival. Szerencsések vagyunk, mert nagyon sok követőnk van a Facebookon, javába 6000 felett járunk a „lájkok” tekintetében, ami óriási dolog nekünk, főleg, hogy ma már minden a Facebookon történik. Egyáltalán nem is tartottuk fontosnak, hogy legyen, honlapunk mivel a közösségi oldal úgyis elsöpör minden mást. A koncertjeink látogatottságára nem lehet panasz, egyre többen jönnek és buliznak velünk. Mosonmagyaróváron a baráti és ismerős köreinkből már kialakult egy kis tábor, akik mindenhová követnek minket, de ugyan ezt elmondhatom Felvidékről is, Dunaszerdahelyen is szép számú rajongónk van, köszönhetően az ottani gyakori fellépéseinknek.Villámgyorsan elkészült az első nagylemez. Milyen volt a fogadtatás a rajongók részéről?

A lemez gyorsan elkészült, de a megjelenés sajnos eléggé elhúzódott. Tavaszra terveztük a premiert -a hanganyag májusra teljesen kész is volt-ennek ellenére csak október 1-én került sor a bemutatásra. Az oka az volt, hogy szerettük volna egy kiadónál megjelentetni az albumot, de végül mégis szerzői kiadás lett belőle. Talán majd a következő Aztán apró adminisztrációs problémák merültek fel az Artisjus felé, de végül minden a helyére került.

Hogy látjátok, van-e igény kézzel fogható lemezekre?

Mindenképpen! Keresik, kérik az emberek annak ellenére, hogy ma már az internetes csatornákon egy kattintással elérhető minden. Mi is ott vagyunk közel 150 netes oldalon, mint például a Youtube, Deezer,Spotify,Sound Cloude ,stb. – de a CD formátum még mindig népszerű az emberek körében.

A zenekar nevéhez kötődik a Rock Aid Fest. Mesélnétek erről?

Igen. Mondhatjuk, hogy ez a mi fesztiválunk. Tavaly rendeztük meg első ízben, ami abból indult ki , hogy a rokonságomban van egy beteg kisfiú, akinek mindenféle kezelésre van szüksége ahhoz ,hogy az életminősége javuljon. A kezelésekre meg pénzre van szükség, nagyon sok pénzre. Ebből jött az ötlet, hogy szervezzünk segélykoncertet. Mivel nagyon jól sikerült természetesen idén is megrendeztük, ami még sikeresebb lett, ezért értelemszerűen jövőre folyt.köv.

Ismertebb bandák is szívesen felajánlják a „szolgálataikat”. Ezek szerint a rock zenészek szívesen jótékonykodnak?

Szerencsére igen! A két év alatt rajtunk kívül 20 zenekart lépett fel a fesztiválon és ők kivétel nélkül, elsőre igent mondtak. Nem szeretnék felsorolásba kezdeni, mert mindenkinek egyforma köszönettel tartozunk az eddig gyűjtött adományokért.(1.260.000 forint) Aki utána szeretne nézni a fesztivál facebook oldalán megteheti:
https://www.facebook.com/rockaidfest/
A jövő évi szervezést hamarosan megkezdjük és szívesen fogadunk bármilyen típusú támogatást!

Alakulnak a jövő évi koncertdátumok. Mi az a hely, ahol még nem voltatok, de nagyon szeretnétek eljutni?

Szépen gyűlnek a jövő évi dátumok, februárban 5 koncerttel melegítünk be 2018-ra. Egy-két nyári fesztiválra és motoros találkozóra is már levagyunk szervezve. A dátumokat és az eseményeket folyamatosan frissítjük úgyhogy erről bárki tájékozódhat a facebook oldalunk : https://www.facebook.com/RedVisionBand/


Különösebb vágyaink nincsenek a fellépéseinkkel kapcsolatban, mindenhova nagyon szívesen megyünk, ahová hívnak bennünket, persze az igazán nagy fesztiválokra nehéz bekerülni, de majd csak eljön annak is az ideje!

Ha üzenhetnétek az olvasóknak (és persze üzenhettek ) mi lenne, amit feltétlenül el szeretnétek mondani?

Azt, hogy hallgassanak sok Red Visiont! Likeoljanak bennünk a facen,kövessenek minket az instán,iratkozzanak fel a a Youtube csatornánkra és jöjjenek el a koncertjeinkre!


Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Beszámoló: Rage, Firewind, Darker Half @ 2018. január 15. – A38 Hajó

  Beszámoló: Rage, Firewind, Darker Half @ 2018. január 15. - A38 Hajó

  Na tessék, a fekete misét celebráló Septicflesh - Inquisition pokoli közösködést kihagyom, és inkább eljövök ide popperkedni - ahogy megkaptam pár ismerõstõl a fejmosást, de több tényezõ miatt alakultak ekképpen a dolgok, utólag viszont

  Olvasd tovább

  Bergendy – kislemezek 72.

  Bergendy - kislemezek 72.

  A Bergendy (Szalonzenekar) utolsó kislemeze 1987 karácsonyára került a

  Olvasd tovább

  Vasárnap jön az új Orient Fall dal

  Vasárnap jön az új Orient Fall dal

  A tavalyelőtti zseniális lemez, a Fractals óta kicsit eltűnt az Orient Fall, így többünkben is felmerülhetett a kérdés: mi a fene is van velük? Szerencsére semmi rosszra nem kell gondolni, vasárnap már érkezik is az új dal és klip, a ...

  Olvasd tovább

  Sexnuggets, VálaszÚt @ 2018. január 26. – Robot

  Sexnuggets, VálaszÚt @ 2018. január 26. - Robot

  Mint talán tudjátok, Horváth Csaba átvette Horváth Gergõ szerepét a Sexnuggets énekesi posztján. A hivatalos átadást január 26-án tartják a Robot-ban, ahol mindkét énekes színpadra lép! Elõttük VálaszÚt koncert lesz kilenctõl. Vendégként pedig Pulius Tibor-t

  Olvasd tovább

  Februárban kezdik forgatni a Mötley Crüe filmet

  Februárban kezdik forgatni a Mötley Crüe filmet

  A jövő hónapban megkezdődnek a Tommy Lee könyvén, a The Dirt-ön alapuló, hasonló című Mötley Crüe film forgatási munkálatai. A zenekar tervei szerint igényes kivitelezésű mozi felvételeit a Jackass rendezője, Jeff Tremaine fogja irányítani, a szereplők közül egyelőre csak a ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!