Stubborn

alternatív hardcore, alternative harccore, chaotic hardcore, hc, Hét zenekara, kerekegyháza, Stubborn, Zenekarok 0 Comment

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatnivalón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap + pár speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

mayhem_1

A hét zenekara: Stubborn

Műfaj: alternative hardcore / chaotic hardcore

Megalakulás éve: 2008

Város: Kerekegyháza

A kiskunsági illetőségű Stubborn mostanában egyre nagyobb figyelmet kap. Közel tíz éves fennállásuk alatt pedig mindent meg is tettek azért, hogy bebizonyítsák: igenis méltó helyük van a magyar extrém zenei színtéren. Naptárjukban aligha akad szabad hely, az elmúlt években rengeteget turnéztak többek között az Apey & the Pea társaságában is.  A rendkívül energikus koncerteket adó zenekar hamarosan új lemezzel jelentkezik, melyről szintén elárult nekünk ezt-azt a zenekar basszusgitárosa, Kaldenekker Feri.

 Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Az, hogy szeretjük ezt csinálni, valamint, hogy folyton motiváljuk egymást. Van mondanivalónk, amit megosszunk a Világgal, és ezt meg is tesszük.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Kifejezetten végső cél nincs, részben azért sem, mert ha elérnék, akkor mi lenne tovább? :) Nagyon sok tervünk van, hogy mit szeretnénk elérni, hogy mi a következő lépés, milyen irányba haladjunk, ami mindannyiunknak megfelel stb. Azt gondolom, hogy nem is feltétlen a célok változtak, hanem mi (2008 óta), a személyiségünk, így a célok is olyan irányba formálódtak. De mindenképp van még hova, és nagyon sok tervünk van a jövőre nézve.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Nagy szerepe van a szövegeknek. A zenekar előző anyagainak összes szövege mély gondolatokat tartalmaz. Nem feltétlen van összefüggés a szövegek tartalma között, főképp csak annyi, hogy szinte az összes szöveget Halák Árpi (ének) írja, az Ő szemszögéből közelíti meg a dolgokat. Főleg saját életéből és környezetéből inspirálódik, de vannak globálisabb problémákat is feszegető szövegek.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Nehéz kérdés. Azt gondolom, hogy élőben otthonosabban érezzük magunkat, mivel rengeteg mindent le tudunk adni, és ott jön ki igazán a zenekar ereje, valamint az “energia oda-vissza” az emberekkel. Tökéletesítés szempontból mindkettő nagyon fontos. Nagyon nagy hangsúly fordítunk arra, hogy a legtökéletesebb legyen mind a studióanyag, mind az elő produkció. Jelenleg is az új nagylemezünk munkálatai folynak, és nagyon rajta vagyunk, hogy a legjobb dolog legyen, amit valaha csináltunk. Elég sok figyelmet is fordítunk rá, rengeteg ötlet jön még a rögzítés folyamata alatt is.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

A legnyitottabbak vagyunk, ha lehet ilyet mondani. Rengeteg inspirációt gyűjtünk mindenféle stílusú zenéből. Nálunk mindenki hallgat mindenféle zenét, van aki kultiválja a legsúlyosabb metál zenéket, de ugyan úgy az elektronikus műfaj bizonyos dolgait, hallgatunk iszonyat rap/hip-hop dolgokat, de komoly zenét, vagy éppen relaxációs cuccokat is.

2018 tavaszán fog kijönni az új nagylemezetek, tudnátok róla mesélni egy kicsit? Mire kell számítani?

Másabb lesz, mint az eddigi Stubborn anyagok. Valamivel letisztultabb lesz, mint az elődjei, de megmarad benne egyfajta Stubborn-szájíz. A letisztultság ellenére bizonyos részek matekos dolgokat hoznak, de érezhetően van benne pár “kétezres évek” numetal hatás is. Szerintem elég izgalmas anyag lesz és elég súlyos is. Igyekszünk minél előbb minél többet megmutatni Nektek belőle. 😉

Nemrégiben egy doboscsere történt a zenekarban, ennek mik az okai? Meg vagytok elégedve Dániellel?

Máté, az előző dobosunk élete más irányba kezdett haladni. Más dolgok felé orientálódott, ami mellett a zenekarba már nem tudott úgy energiát bele adni. Mivel tiszteletben tartjuk a döntését és a barátság ugyanúgy megmaradt, így úgy gondoltuk, hogy így lesz a legjobb mindkét félnek. Dani egy nagyon szuper ember, és egy nagyon jó dobos, nem szeretném azt mondani, hogy meg vagyunk vele elégedve, mert az olyan lenne, mint egy “melós értékelése” inkább azt mondanám, hogy 100%-os stubborn-arc, aki nagyon-nagyon inspiráló és kreatív. Nagyon sok energiát tesz bele a stúdiózásba és a házistúdiónk dolgaiba, ami nagyon megkönnyíti a dolgainkat.

Köszönjük a lehetőséget!

Mi is köszönjük a Stubbornnak, hogy elvállalták a felkérést, kíváncsian várjuk az új albumot! Addig is érdemes figyelemmel kísérni az alábbi helyeket:

Facebook: https://www.facebook.com/stubbornbandhu/

Bandcamp: https://stubbornband.bandcamp.com/

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Ukk&Roll 2018 – Május 31-ig csak 7000 forint a bérlet!

  Ukk&Roll 2018 – Május 31-ig csak 7000 forint a bérlet!

  Június 21-24. között kerül idén megrendezésre az Ukk&Roll 2018 Fesztivál. A 3+1 napos rendezvényen 34 zenekar lép fel, csak vegytiszta rockzene szól, és ami ma már egyre ritkább, a hazai élvonal mellett teret kapnak feltörekvő tehetségek is, illetve külföldi zenei ...

  Olvasd tovább

  Road – Szeptemberi “ráadás lemezbemutató” a Barba Negra Trackben

  Road – Szeptemberi “ráadás lemezbemutató” a Barba Negra Trackben

  Április 6-án jelent meg a Road hetedik, 12 dalt tartalmazó _Tkltssg_hbj (avagy A tökéletesség hibája) című nagylemeze, amelynek lemezbemutató koncertje akkora sikert aratott, hogy szeptember 14-én lesz egy “ráadás lemezbemutató” is, A bátrak éjszakája –  a Barba Negra Trackben.Mára az ...

  Olvasd tovább

  Vasszamarak Fesztivál – Tápióság, Június 21-24. – Itt a végleges program!

  Vasszamarak Fesztivál – Tápióság, Június 21-24. – Itt a végleges program!

  2018. június 21-24. között kerül megrendezésre az idei Vasszamarak Fesztivál Tápióságon. Már a nulladik napon is érdemes lesz felverni a sátrat, hiszen erre a napra a szervezők motoros felvonulással, tábortűzzel, és a Tilldie Project koncertjével várják az érdeklődőket.Pénteken 17 órától ...

  Olvasd tovább

  PRIMAL FEAR – Dal- és klippremier: Hounds Of Justice

  PRIMAL FEAR - Dal- és klippremier: Hounds Of Justice

  Szeptemberben a budapesti Barba Negrában mutatja be új lemezét a Primal Fear. A friss album "Apocalypse" címmel augusztus 10-én kerül a boltok polcaira a Frontiers Records kiadásában. A power metal korong 11+3 dalt fog tartalmazni, melyről most klip formájában tekinthető ...

  Olvasd tovább

  Harm’s Way – Klippremier – Last Man

  Harm’s Way – Klippremier – Last Man

  Posthuman címmel a Metal Blade gondozásában 2018. február 9-én jelent meg a hazánkban is többször megfordult hardcore/metal vonalas chicagói Harm’s Way negyedik albuma. Az új lemezt Will Putney (Fit For An Autopsy) producerrel vették fel a New Jersey állambeli Belleville város Graphic Nature ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!