Stubborn

alternatív hardcore, alternative harccore, chaotic hardcore, hc, Hét zenekara, kerekegyháza, Stubborn, Zenekarok 0 Comment

Szerkesztőségünk minden héten kiválaszt egy hazai bandát, akit megtesz a hét zenekarának. Ennek keretén belül az alap információkon és hallgatnivalón túl olvashattok egy mini interjút 5 alap + pár speciálisan a bandára vonatkozó kérdéssel. A bandák kiválasztásánál sem az ismertség foka, sem a metalon belüli műfaj, sem a szakmában eltöltött idő nem számít. Az egyetlen kitétel, hogy hazai legyen, az egyetlen fokmérő pedig a minőség. Így megismerkedhettek számotokra eddig esetlegesen ismeretlen, színvonalas tehetségekkel, reményteljes feltörekvő titánokkal, illetve régebbi ismert bandákról is szerezhettek új információkat.

mayhem_1

A hét zenekara: Stubborn

Műfaj: alternative hardcore / chaotic hardcore

Megalakulás éve: 2008

Város: Kerekegyháza

A kiskunsági illetőségű Stubborn mostanában egyre nagyobb figyelmet kap. Közel tíz éves fennállásuk alatt pedig mindent meg is tettek azért, hogy bebizonyítsák: igenis méltó helyük van a magyar extrém zenei színtéren. Naptárjukban aligha akad szabad hely, az elmúlt években rengeteget turnéztak többek között az Apey & the Pea társaságában is.  A rendkívül energikus koncerteket adó zenekar hamarosan új lemezzel jelentkezik, melyről szintén elárult nekünk ezt-azt a zenekar basszusgitárosa, Kaldenekker Feri.

 Mi a zenétek legfőbb mozgatórugója?

Az, hogy szeretjük ezt csinálni, valamint, hogy folyton motiváljuk egymást. Van mondanivalónk, amit megosszunk a Világgal, és ezt meg is tesszük.

Van a bandának kitűzött végső célja? Milyen irányba haladtok, változtak a célok az idő múlásával?

Kifejezetten végső cél nincs, részben azért sem, mert ha elérnék, akkor mi lenne tovább? :) Nagyon sok tervünk van, hogy mit szeretnénk elérni, hogy mi a következő lépés, milyen irányba haladjunk, ami mindannyiunknak megfelel stb. Azt gondolom, hogy nem is feltétlen a célok változtak, hanem mi (2008 óta), a személyiségünk, így a célok is olyan irányba formálódtak. De mindenképp van még hova, és nagyon sok tervünk van a jövőre nézve.

Mekkora nálatok a dalszövegek szerepe a zenén belül? Milyen forrásból származnak inspirációk a szövegek megírásához? Van összefüggés a dalok szövegeinek tartalma között, vagy inkább aktuálisan felmerülő témákat dolgoztok fel?

Nagy szerepe van a szövegeknek. A zenekar előző anyagainak összes szövege mély gondolatokat tartalmaz. Nem feltétlen van összefüggés a szövegek tartalma között, főképp csak annyi, hogy szinte az összes szöveget Halák Árpi (ének) írja, az Ő szemszögéből közelíti meg a dolgokat. Főleg saját életéből és környezetéből inspirálódik, de vannak globálisabb problémákat is feszegető szövegek.

Élőben, vagy inkább stúdiókörnyezetben érzitek magatokat otthonosabban? Az élő produkció, vagy a stúdióanyag tökéletesítése a legfőbb cél?

Nehéz kérdés. Azt gondolom, hogy élőben otthonosabban érezzük magunkat, mivel rengeteg mindent le tudunk adni, és ott jön ki igazán a zenekar ereje, valamint az “energia oda-vissza” az emberekkel. Tökéletesítés szempontból mindkettő nagyon fontos. Nagyon nagy hangsúly fordítunk arra, hogy a legtökéletesebb legyen mind a studióanyag, mind az elő produkció. Jelenleg is az új nagylemezünk munkálatai folynak, és nagyon rajta vagyunk, hogy a legjobb dolog legyen, amit valaha csináltunk. Elég sok figyelmet is fordítunk rá, rengeteg ötlet jön még a rögzítés folyamata alatt is.

Mennyire vagytok nyitottak a metalon kívüli zenei stílusokra? Merítetek inspirációt más stílusokból a saját munkátokhoz?

A legnyitottabbak vagyunk, ha lehet ilyet mondani. Rengeteg inspirációt gyűjtünk mindenféle stílusú zenéből. Nálunk mindenki hallgat mindenféle zenét, van aki kultiválja a legsúlyosabb metál zenéket, de ugyan úgy az elektronikus műfaj bizonyos dolgait, hallgatunk iszonyat rap/hip-hop dolgokat, de komoly zenét, vagy éppen relaxációs cuccokat is.

2018 tavaszán fog kijönni az új nagylemezetek, tudnátok róla mesélni egy kicsit? Mire kell számítani?

Másabb lesz, mint az eddigi Stubborn anyagok. Valamivel letisztultabb lesz, mint az elődjei, de megmarad benne egyfajta Stubborn-szájíz. A letisztultság ellenére bizonyos részek matekos dolgokat hoznak, de érezhetően van benne pár “kétezres évek” numetal hatás is. Szerintem elég izgalmas anyag lesz és elég súlyos is. Igyekszünk minél előbb minél többet megmutatni Nektek belőle. 😉

Nemrégiben egy doboscsere történt a zenekarban, ennek mik az okai? Meg vagytok elégedve Dániellel?

Máté, az előző dobosunk élete más irányba kezdett haladni. Más dolgok felé orientálódott, ami mellett a zenekarba már nem tudott úgy energiát bele adni. Mivel tiszteletben tartjuk a döntését és a barátság ugyanúgy megmaradt, így úgy gondoltuk, hogy így lesz a legjobb mindkét félnek. Dani egy nagyon szuper ember, és egy nagyon jó dobos, nem szeretném azt mondani, hogy meg vagyunk vele elégedve, mert az olyan lenne, mint egy “melós értékelése” inkább azt mondanám, hogy 100%-os stubborn-arc, aki nagyon-nagyon inspiráló és kreatív. Nagyon sok energiát tesz bele a stúdiózásba és a házistúdiónk dolgaiba, ami nagyon megkönnyíti a dolgainkat.

Köszönjük a lehetőséget!

Mi is köszönjük a Stubbornnak, hogy elvállalták a felkérést, kíváncsian várjuk az új albumot! Addig is érdemes figyelemmel kísérni az alábbi helyeket:

Facebook: https://www.facebook.com/stubbornbandhu/

Bandcamp: https://stubbornband.bandcamp.com/

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Beszámoló: Rage, Firewind, Darker Half @ 2018. január 15. – A38 Hajó

  Beszámoló: Rage, Firewind, Darker Half @ 2018. január 15. - A38 Hajó

  Na tessék, a fekete misét celebráló Septicflesh - Inquisition pokoli közösködést kihagyom, és inkább eljövök ide popperkedni - ahogy megkaptam pár ismerõstõl a fejmosást, de több tényezõ miatt alakultak ekképpen a dolgok, utólag viszont

  Olvasd tovább

  Bergendy – kislemezek 72.

  Bergendy - kislemezek 72.

  A Bergendy (Szalonzenekar) utolsó kislemeze 1987 karácsonyára került a

  Olvasd tovább

  Vasárnap jön az új Orient Fall dal

  Vasárnap jön az új Orient Fall dal

  A tavalyelőtti zseniális lemez, a Fractals óta kicsit eltűnt az Orient Fall, így többünkben is felmerülhetett a kérdés: mi a fene is van velük? Szerencsére semmi rosszra nem kell gondolni, vasárnap már érkezik is az új dal és klip, a ...

  Olvasd tovább

  Sexnuggets, VálaszÚt @ 2018. január 26. – Robot

  Sexnuggets, VálaszÚt @ 2018. január 26. - Robot

  Mint talán tudjátok, Horváth Csaba átvette Horváth Gergõ szerepét a Sexnuggets énekesi posztján. A hivatalos átadást január 26-án tartják a Robot-ban, ahol mindkét énekes színpadra lép! Elõttük VálaszÚt koncert lesz kilenctõl. Vendégként pedig Pulius Tibor-t

  Olvasd tovább

  Februárban kezdik forgatni a Mötley Crüe filmet

  Februárban kezdik forgatni a Mötley Crüe filmet

  A jövő hónapban megkezdődnek a Tommy Lee könyvén, a The Dirt-ön alapuló, hasonló című Mötley Crüe film forgatási munkálatai. A zenekar tervei szerint igényes kivitelezésű mozi felvételeit a Jackass rendezője, Jeff Tremaine fogja irányítani, a szereplők közül egyelőre csak a ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!