BLACK COUNTRY COMMUNION – Klippremier Glenn Hugheséktól: Over My Head

Egyéb 0 Comment

Az ex-Deep Purple, Trapeze stb. legenda Glenn Hughes és csapata, a Black Country Communion nevű csapata szeptemberben adta ki a BCCIV című negyedik albumot, amelynek Over My Head dalához készült el a friss klipjük.

 


www.facebook.com/bccommunion


A BCC-ben Hughes társai: Jason Bonham dobos (Led Zeppelin, Foreigner), Derek Sherinian billentyűs (Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol) és Joe Bonamassa gitáros. A 2013-as Afterglow album után bizonytalanná vált a banda jövője, leginkább Bonamassa szólópályája miatt, de tavaly a gitáros megkereste a többieket, hogy volna-e idejük megírni és felvenni a negyedik nagylemezt. A BBCIV anyaga is az ötödik tagnak számító Kevin Shirley producerrel (Led Zeppelin, Iron Maiden, Aerosmith, Journey, The Black Crowes stb.) készült.


"Nagyjából négy hónapunk volt a lemez megírására - mondja Glenn Hughes. - És szerintem a végeredmény önmagáért beszél. Mind a négyen egy olyan anyagot akartunk elkészíteni, ami bátran odatehető az első három lemez mellé. Ugyanakkor ez a friss anyag fejlődést is mutat, semmiképpen sem akartuk megismételni a korábbi albumokat. Nagyon sok minden történt az Afterglow lemez 2013-as felvétele óta., szóval, sok tekintetben ez az új anyag egy jóval keményebb, riffesebb formát öltött, és egy merészebb, izmosabb hangzású Black Country Communiont mutat. Ha egy folk lemez után kutatsz, ez biztosan nem az!" (nevet)


A lemezanyag felvételére 2016 decemberében került sor a Los Angeles-i Cave stúdióban, a keverés pedig idén márciusban zajlott Sydneyben. Az új dalokat Glenn Hughes és Joe Bonamassa írta, a szövegeket pedig Hughes mester, leszámítva a The Last Song For My Resting Place nótáét, ami Bonamassától érkezett.BLACK COUNTRY COMMUNION - Over My Head (a 2017-es BCCIV albumhoz)


 BLACK COUNTRY COMMUNION - Last Song For My Resting Place (a 2017-es BCCIV albumhoz)
BLACK COUNTRY COMMUNION - Collide (a 2017-es BCCIV albumhoz) 

 

SZÓLJ HOZZÁ!

HÍRSZEMLE

Dolores O’Riordan élete képekben

Dolores O'Riordan élete képekben

A hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Dolores O'Riordan halálhíre mélyen megrázta az egész világot. Nem is nagyon tudunk mi sem mit mondani a megdöbbenéstől, szavak helyett így beszéljenek a képek helyettünk. [...] Bővebben!

Olvasd tovább

Valószínűleg szándékos kábítószer-túladagolás okozhatta Dolores O’Riordan halálát

Valószínűleg szándékos kábítószer-túladagolás okozhatta Dolores O'Riordan halálát

A The Cranberries énekesnőjének haláláról a rendszeres olvasóink már biztosan tudnak, még egy hete sincs annak, hogy eltávozott közülünk Dolores O'Riordan. A 46 éves énekesnő éppen a Bad Wolves feldolgozásán segédkezett, melyben pont a saját zenekarának dalába, a Zombieba szállt ...

Olvasd tovább

No Obligation Fanzine – Megjelent az underground metal magazin negyedik száma!

No Obligation Fanzine - Megjelent az underground metal magazin negyedik száma!

Az egykori heavymetal.hu, jelenlegi No Obligation főszerkesztő Hajastól kaptunk friss híreket a negyedik No Obligaton lapszám megjelenése kapcsán.

Olvasd tovább

Tímár Sára – Erdélyi utakon gyűjtötte lemezanyagát a Junior Prima Díjas énekesnő!

Tímár Sára - Erdélyi utakon gyűjtötte lemezanyagát a Junior Prima Díjas énekesnő!

Hosszú évek óta jár népzenei gyűjtőutakon, és az ottani tapasztalások alapján jelenteti meg első szólólemezét Tímár Sára Prima Primissima Junior, Levente- és Ex Libris-díjas énekesnő. Sárát több formációból, többek közt a Sebő együttesből is ismerheti a nagyközönség. Minek nevezzelek… című ...

Olvasd tovább

Megjelent a negyedik No Obligation 44 oldalon!

Megjelent a negyedik No Obligation 44 oldalon!

Az egykori heavymetal.hu, jelenlegi No Obligation főszerkesztő Hajas mondta nekünk:"Üdvözlöm a kronosmortus.hu olvasóit! Megjelent a negyedik No Obligation 44 oldalon, ebből 12 színes. Az A4-es újság vezércikke egy ötoldalas Scott Weiland életrajz. Ehhez kapcsolódik eddigi talán legütősebb címlapunk is, amihez ...

Olvasd tovább

Keresés

Back to Top

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!