Élet a halál előtt – új Leander Kills album, interjú!

album, Beszámolók, élet a halál előtt, Kiemelt, LEANDER, leander interjú, új album, új dalok 0 Comment

Szeptember 22-én jelent meg a Leander Kills második albuma, ami az Élet a halál előtt címet viseli, és már megtalálható a MOL kutakon! Az új album kapcsán, és további terveiket illetően kerestük fel Leandert.

Néhány hete jelent meg a második albumotok, hogy fogadta a közönség?

Baromi jól, imádják, egy hét alatt aranylemez lett, ami hatalmas megtiszteltetés. Persze vannak, akik még szokják, de ez így normális, szeretünk olyan lemezeket csinálni, amit itt-ott kicsit át kell rágni. 🙂

A rajongók már az album megjelenése előtt találkozhattak egy új dallal, amennyiben kitöltöttek egy kérdőívet. Mennyire volt sikeres a kezdeményezés?

A menedzserünk (Szarka József) találja ki ezeket a dolgokat, ez egy nagyon jó módszer arra, hogy a legfőbb rajongókkal kapcsolatba kerüljünk. Így általában nagyon átlátható visszajelzést kapunk arról, hogy mi működik, és mi kevésbé. Persze minden zenész magának zenél, és ez jól is van így, de nekünk a legfontosabbak a rajongók. Ők húzták ki a semmiből már lassan 8 éve a ‘’Leander projectet’’.

Az album borítója tökéletesen kifejezi az élet és a halál kettősségét. Kinek az ötlete alapján készült?

Bödecs Andris készítette, többször dolgoztunk már vele. Gyakorlatilag teljesen rá hagyatkoztunk, de ahogy írod, csak annyit kértünk tőle, hogy a zenénkben és a szövegeimben megtalálható kettősség jellemezze a borítót. Nekem eddig a kedvencem.

Az albumon tíz számot hallhatnak a rajongók. Van olyan dal, amelyik különösen közel áll hozzátok, új kedvenc?

Személy szerint nekem a Ha elmész című dal a kedvencem, a fiúk az Álarcot bírják, mert abban tényleg mind az öten részt vettünk: Andris, Miki, Valentin, sőt, még Máté is. De valójában mindig az a kedvenc, amin épp dolgozik az ember. Ez a lemez még nem ülepedett le annyira, hogy most meg tudjam mondani, hogy később mit fogok gondolni róla. 🙂

Számos fellépésetek van még hátra idén itthon is, nemrég először jártatok Erdélyben, és hamarosan jön Bécs és Prága is. Melyiket várjátok a legjobban?

Mindegyiket másért. Úgy van ez általában, ahogy a közepesen depresszív zenész szokta: télen a fesztiválokat, nyáron a klubbulikat, külföldön az itthoniakat, itthon a külföldieket, és ettől szép az egész. 🙂

Ez egy nagyon pörgős és sikeres év számotokra. Hogy bírjátok a hajtást?

Személy szerint én nagyon lemerültem, el is hagytam magam rendesen, de hát ilyen ez, éjjel-nappal csak a lemezt toltuk. A hétvégi koncertek és a közönség szeretete viszont mindig nagyon feltölt, és emlékeztet arra, hogy mi is a lényege ennek az egész zenész szakmának.

Már tervben van a következő albumotok?

Erről még nem beszélhetek, de tavasszal készülünk egy nagy dobásra. Addig is rajta vagyunk az angol változatok elkészítésén, és szeretnénk egy kis időt szánni az Amigod zenekarunkra is.

Az idei A Dalban egészen a döntőig jutottatok. Jövőre is terveztek indulni?

Beszéltünk róla. Van egy igen állat dalunk, lehet, hogy bedobjuk, a többit meg a sorsra bízzuk. Tavaly nagyon sokat jelentett nekünk a Dal, és ha újra lehetőséget kapunk arra, hogy új emberekhez jussunk el, akkor mi élni fogunk vele.

Mit üzentek a rajongóknak?

Hogy köszönjük ezt a másfél évet, hatalmasat nőttünk, és ez csakis nekik köszönhető!

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  LIGHT THE TORCH – Revival (2018)

  LIGHT THE TORCH - Revival (2018)

  Alaposan rájár a rúd Howard Jonesra: egészen elképesztő, amin az elmúlt pár évben keresztülment, mindenféle értelemben. Hogy mindezek után mégis itt van és ráadásul egy kiváló új albummal jelentkezik zenekarával, az tényleg maga a csoda, mely már önmagában megsüvegelendő. A ...

  Olvasd tovább

  Van némi apró a zsebedben? Vedd meg Flea házát!

  Van némi apró a zsebedben? Vedd meg Flea házát!

  A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa úgy döntött, megválik a Griffith Park-közeli villájától (természetesen Los Angeles, "Kelifornya"), teszi mindezt röpke 2,997 millió dollárért. A kétszintes, négyszobás, négy fürdős, kb. 330 négyzetméteres kecóról, melyet a basszer négy évig nyúzott (már amikor ...

  Olvasd tovább

  Ilyen volt kamerán keresztül a Killswitch Engage-koncert

  Ilyen volt kamerán keresztül a Killswitch Engage-koncert

  Június 16-án az Akváriumban lépett fel a Killswitch Engage, és ha már így alakult, akkor az Artlasso le is fotózta őket.

  Olvasd tovább

  Ivar Bjørnson & Einar Selvik: Hugsjá (2018)

  Ivar Bjørnson & Einar Selvik: Hugsjá (2018)

  A Rattle Inc. újraindulását követő szárnypróbálgatásaim időszakában írtam egy cikket a skandináv metal színtérről (itt), amelyben arra kerestem a választ, hogy fent északon miért van annyi metal zenész, és mitől utánozhatatlanok, egyéniek az onnan származó bandák. Természetesen nem tudom a ...

  Olvasd tovább

  Nick Cave & The Bad Seeds – Szeptemberben új EP, ma budapesti koncert

  Nick Cave & The Bad Seeds – Szeptemberben új EP, ma budapesti koncert

  Új EP-t ad ki ősszel Nick Cave és zenekara, akik ma este a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel.tovább

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!