Babylon A.D. – Klippremier – I’m No Good For You!

Babylon A.D. 0 Comment

Miután év elején a bandába visszatért az eredeti gitáros, John Matthews, a Babylon A.D. ismét a 30 évvel ezelőtt felállással jelenteti meg új nagylemezét. A Revelation Highway címmel november 10-én megjelenő albumot a csapat alapfelállása készítette el, vagyis Derek Davis énekes, John Matthews és Ron Freschi gitárosok, Jamey Pacheco dobos és Robb Reid dobos. A Frontiers kiadó gondozásában megjelenő lemez Crash And Burn dalához már klip is készült, de a napokban az I’m No Good For You! nóta is a megfilmesítés sorsára jutott.

A Babylon A.D. a ’80-as évek második felének egyik kultikus hajbandája volt, akik főleg első lemezükkel, az 1989-es Babylon A.D.-vel arattak komolyabb sikereket, utóbbi aranylemez lett az Egyesült Államokban, és a mai napig féltve őrzött ritkaságnak számít a műfaj hívei körében. Ami a banda történetét illeti, a San Francisco-i hard rock csapat 1988-ban jött létre. A kezdeti formációban Derek Davis énekes-dalszövegírő, Dan De La Rosa, John Matthews és Ron Freschi gitáros-zeneszerzők, Jamey Pacheco dobos és Robb Reid basszusgitáros voltak a tagok és amolyan Bay Area-beli középiskolai hobbi-zenekarként funkcionáltak. 1989-ben azonban az Arista Records elnöke, a híres zeneipar mogul, Clive Davis is felfigyelt a bandára, első szerződésüket egy los angelesi koncertjük után kézbe is kapták.

Az 1989-ben kiadott bemutatkozó albumukra olyan instant klasszikusok kerültek fel, mint a Bang Go The Bells, a Hammer Swings Down és a The Kid Goes Wild – ez utóbbi szerepelt például a népszerű Robotzsaru 2 című. filmzene albumon is. A banda több rock- és metal-rádió lejátszási toplistáit is meghódította – Debütáló albumuk rövid időn belül aranylemez lett. A második nagylemez Nothing Sacred címmel jelent meg 1992-ben. Erre a korongra további két aranyérmes single (Bad Blood, So Savage The Heart) került fel. Az 1990-es elején a Babylon A.D. folyamatosan turnézott; klipjeiket rendszeresen sugározta az MTV; így a korabeli globális hard rock-közönség egyik legnépszerűbb bandájává nőtték ki magukat.

Miután lejárt szerződésük az Arista kiadóval, 1999-ben átigazoltak az Apocalypse Records-hoz, ahol kiadták a speciális, Live in Your Face című válogatást, amire vegyesen kerültek fel amerikai koncertfelvételek és stúdiós dalok. Következő teljes értékű kiadványuk, az American Blitzkrieg 2000-ben került a boltokba. Utóbbi két CD-jük fogadtatása hasonló volt a ’80-as évek végi sikerekhez. Ezt megkoronázván, 2006-ban a zenekar megjelentette az In The Beginning albumot, amire azon korai demó-felvételek újrarögzített változatai kerültek fel, melyen annak idején felkeltették az Arista Records figyelmét.

A sikerek ellenére a Babylon A.D. több éven keresztül szünetelt – Derek Davis frontember ezidő alatt három önálló albumot is kiadott. 2005-ben – James Pacheco dobossal közösen – felvettek egy blues-rock albumot, ami az ‘American Blues Box’ címet kapta. 2012-ben jelent meg Davis első teljes szólólemeze, a ‘Re-Volt’, amit Amerika- és Európa-szerte is nagyra méltattak a kritikusok. 2014-ben az énekes egy új banda élén tűnt fel: habár a Moonshine elsősorban blues zenében utazott, bemutatkozó lemezüket nem máshol rögzítették, mint Edward Van Halen hírhedt 5150 Stúdiójában. A Babylon A.D. gitárosa, Ron Freschi ekkoriban szintén egyéb projektjeivel volt elfoglalva: többek közt saját bandája, a Syrym albumain dolgozott.

A Babylon A.D. egy hosszabb kihagyás után 2014-ben állt újra össze, egy négyszámos EP, a ‘Fresno, The Lost Sessions’ felvétele erejéig. A banda ezzel egyidőben több neves fesztiválon is fellépett az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Később kiadtak egy új koncertlemezt is – ‘LIVE@XXV’ címen -, megünnepelvén fennállásuk 25. évfordulóját. 2015-ben felléptek a világhírű Monsters of Rock cirkáló-fesztiválon, ahol olyan legendák is színpadra álltak, mint a Y&T, a Tesla és a Night Ranger; ezután pedig egy teljes értékű USA-turné következett.

Babylon A.D. 2017:

Derek Davis – ének, billentyűs hangszerek, akusztikus gitár
Ron Freschi – gitár, vokál
John Mathews – gitár, billentyűs hangszerek
Robb Reid – basszusgitár, vokál
James Pacheco – dobok

Babylon A.D. – Revelation Highway
(November 10 – Frontiers)

01. Crash And Burn
02. Fool On Fire
03. One Million Miles
04. Tears
05. She Likes To Give It
06. Rags To Riches
07. Last Time For Love
08. I’m No Good For You
09. Saturday Night
10. Don’t Tell Me Tonight

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  Báránd-Rock Karácsony – Akela, Alcohol @ 2017. december 26. – Fehér Bárány

  Báránd-Rock Karácsony - Akela, Alcohol @ 2017. december 26. - Fehér Bárány

  A Fehér Bárányhoz vonul sokadmagával karácsony másnapján a falka, avagy az ünnepi lakomák okozta gyarapodást érdemes mihamarabb ledolgozni, melyhez a kiérkezõ ötösfogat diktálja a tempót. Ráadásul szinte mindegyikük szolgálhat újdonsággal (is), hiszen az Akela esetében

  Olvasd tovább

  Babylon A.D. – Revelation Highway (2017)

  Babylon A.D. - Revelation Highway (2017)

  A San Francisco-i Babylon A.D. egy glam-metálos csapat, ami 1988-'94, majd '98 és 2006, illetve 2008-2010 között mûködött és legutóbb 2013-ban alakult újra. Eddig csak három lemezt adtak ki - mi a '92-es Nothing Sacred-rõl írtunk is -, legutóbbit 2000-ben ...

  Olvasd tovább

  TOP10 – A legpolitikusabb rockbandák és előadók

  TOP10 - A legpolitikusabb rockbandák és előadók

  A rockzene, ezen belül a heavy metal és társtílusai, például a punk, a lázadásból születtek. Ez a lázadás szólhatott a fennálló társadalmi rend, a szülők középosztálybeli életstílusa, a vallás, az oktatás, azaz bármilyen bevett, intézményesült szokás vagy berendezkedés ellen. A ...

  Olvasd tovább

  Férfiénekessel folytatja a Helion Prime

  Férfiénekessel folytatja a Helion Prime

  Bemutatta új frontemberét a kaliforniai Helion Prime, választottjuk pedig nem más, mint Sozos Michael. A ciprusi származású férfinak ez lesz az első komolyabb zenei közreműködése: eddig leginkább a Youtube-csatornájára töltött fel különféle dalokat a saját előadásában, illetve egy ciprusi Logout ...

  Olvasd tovább

  OMEGA DIATRIBE – Dalpremier: Spinal Cord Fusion

  OMEGA DIATRIBE - Dalpremier: Spinal Cord Fusion

  Meghallgatható az első dal, a Február végén megjelenő, Trinity címet viselő, harmadik Omega Diatribe lemezről, ami az egyik legelismertebb európai producer, Tue Madsen (Antfarm Studios) kezei alatt nyerte el végleges formáját. [...] Bővebben!

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!