Cradle Of Filth – Dani Filth szerint sosem létezett black metal mozgalom

Cryptoriana – The Seductiveness Of Decay címmel szeptember 22-én jelent meg az új Cradle Of Filth album, a 2015-ös Hammer Of The Witches folytatása. A finn Metalliluola a napokban Dani Filth frontemberrel beszélgetett, a csevegés során pedig szóba került a black metal mozgalom is, mivel az ortodox black metalos körökben máig közutálatnak számít mind a Cradle Of Filth, mind a Dimmu Borgir. Dani ki is fakadt erre.

„Az egész roppant ironikus, hiszen mindkét banda keményen kivette a részét a színtér felépítéséből, hogy aztán más zenekarok ilyen kibaszott kommenteknek adhassanak helyet. Ez baromi röhejes … Micsoda szarság… Tégy, amit jónak látsz, ez az egyetlen törvény. Az önkifejezés szabadsága, ilyenek… Ezek az arcok szó szerint olyanok, mint a kibaszott neonácik, ha zenéről van szó. Szánalmas csürhe.

Most őszintén, milyen mozgalomról beszélünk? Soha nem értettem ezt. Pedig én benne voltam rendesen a sűrűjében. Ismerem a legtöbb meghatározó zenészt a színtéren, de ők sem beszéltek mozgalomról. Jó, tudom, ment ez a lengyel neonáci vonal, de hát mondom, ez az egész kibaszott nevetséges. A zene az zene, kétségtelenül erős fegyver, amit az ember igyekszik is használni. De mi sosem voltunk a részesei ennek, még akkor sem, amikor a Dissectionnel meg az Emperorral turnéztunk. Játszottunk az Impaled Nazarene-nel, a Rotting Christtal meg az összes eredeti bandával, és szó nem volt konkrét színtérről, sokkal inkább egy teljesen általános dolog volt ez. Angliában hozzánk kötötték a black metalt a Venom meg a Black Widow meg a Witchfinder General meg a többi zenekar után, és magától értetődően ott volt a kezdetektől fogva a Black Sabbath is. Sosem éreztük úgy, hogy bárkihez is kapcsolódnánk, inkább úgy gondoltuk, azon kevés zenekar közé tartozunk, akik a saját fejük után mennek. Ezzel együtt is jó barátságban voltunk az Emperorral, sokat turnéztunk a Dissectionnel, a Dimmuval… És volt egy bandám is King Ov Hell-lel is a Gorgorothból meg a God Seedből, a Temple Of The Black Moon. Millió zenészt ismerek, de soha nem volt szó semmiféle kibaszottul a háttérből irányított blackmetal-mozgalomról…”

A Cradle Of Filth ezúttal otthon, Nagy-Britanniában, illetve Írországban kezdte meg a turnézást. Szerencsére jövő év elején a turné hazánkat is érinti majd, a budapesti bulira a november elején szintén új stúdióalbummal jelentkező portugál Moonspell kíséri el a Cradle Of Filth legénységét. A koncert az A38 Hajón lesz január 21-én, a jegyek már kaphatók.

A koncert Facebook oldala

CRADLE OF FILTH
MOONSPELL

2018. január 21 – Bp., A38 Hajó

Jegyárak:
október 30-ig: 5.900 Ft
október 31-től: 6.500 Ft

Jegyek: 
Ticketportal
Tixa

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!