The Unguided – Klippremier – The Heartbleed Bug

A svéd The Unguided évekkel ezelőtt, 2010-ben, a volt Sonic Syndicate egyre populárisabbá váló romjain alakult, hogy visszahozza az első két lemez stílusát és életérzését. Az anyabandából a két énekes, Roland Johansson és Richard Sjunnesson úgy döntött, hogy The Unguided néven folytatják tovább a zenélést, ráadásul utóbbi muzsikus még a tesóját, a Sonic Syndicate fő dalszerzőjét, Roger Sjunnesson gitáros/billentyűst is magával hozta. Az első The Unguided lemez megjelenésekor még futott a Sonic Syndicate is, így párhuzamosan működött a két zenekar, azonban a „Szindikátus” széthullásával a vezető szerepet az újabb banda vette át a tagok életében. Bemutatkozó albumuk egy csontnélküli, szinte egy az egyben Sonic Syndicate lemezklón volt, viszont inkább az áttörést jelentő időszakhoz állt közelebb.

Az évek peregtek, november 10-én pedig már negyedik albumát dobja piacra a modern metalos The Unguided. Miután a csapat alapító gitáros-énekese, Roland Johannsson tavaly távozott a felállásból, a bandába új frontember érkezett, Jonathan Thorpenberg (Faithful Darkness, Ruined Soul) személyében. A The Unguided – miután tavaly decemberben kiadott egy két-számos EP-t – felvette Thorpenberggel közös első albumát, ami a The Unguided And The Battle Royale címet kapta. Az albumról máris itt a második előzetes dal, a videoklippel kísért The Heartbeat Bug.

A The Unguided egy teljes koncert DVD-t is mellékel az új album limitált, digipackos változatához. Ezen a koncertlemezen Roland Johansson búcsú-bulijának felvétele látható, amit a svédországi Falkenbergben rögzített az akkoriban még hattagú banda.

The Unguided – And The Battle Royal
(November 10 – Napalm Records)

01. Death’s Sting
02. The Heartbleed Bug
03. Legendary
04. Dark Metamorphosis
05. A Link To The Past
06. Anchor Stone (Of The World)
07. Manipulate Fear
08. Force Of Nature
09. King’s Fall
10. Nighttaker (bónuszdal)
11. Daybreaker (bónuszdal)
12. Nighttaker (Live) (bónuszdal)

Navigáció / Forrás

--> Kattints ide a cikk folytatásához és eredeti helyén való megnyitásához! <--

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan elérhető RSS csatornájából került megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!