Almanac – Klippremier – Losing My Mind

2015. február 4-én a német Rage zenekar weboldalára felkerült az a hír, mely szerint a több mint 15 éve együtt dolgozó Peavy Wagner basszusgitáros-énekes-nagyfőnök és Victor Smolski gitáros útjai elválnak egymástól. Peavy Wagner a korábbi társak helyett újakkal viszi tovább a Rage zenekart. A gitáros Victor Smolski sem tétlenkedett sokáig, bejelentette, hogy Almanac néven alapított egy új bandát. A formáció gyakorlatilag a Lingua Mortis Orchestra folytatása új néven, részben új emberekkel.Tsar című bemutatkozó nagylemezük 2016. március 18-án jelent meg. A lemez Rettegett Iván cárról szól, az album borítóját pedig Havancsák Gyula készítette. A lemez megjelenését két nagyszabású európai turné követte, az Orden Ogan társaságában. Smolski ezt követően neki is látott a második Almanac album, a Kingslayermegírásának. 2017 elején a stúdiózás is lezajlott, a wuppertali HeyDay stúdióban.

A második Almanac lemez november 24-án jelenik meg, a Nuclear Blast jóvoltából. Az alább látható lemezborítót – hasonlóan a Tsar albumhoz – a híres magyar művész, Havancsák Gyula (Accept, Destruction, Ensiferum, stb) készítette. Az új dalokban három rendkívül tehetséges énekes – Jeannette Marchewka (Lingua Mortis Orchestra), Andy B. Franck (Brainstorm) és David Readman (Pink Cream 69, Tank) – működik közre néhány legendás zenésszel. Ami pedig a ritmusszekciót illeti, ezen az albumon mutatkozik be Athanasios “Zacky” Tsoukas dobos és Tim Rashid basszusgitáros, aki idén csatlakoztak a bandához. Az Almanac fellépett az idei Masters Of Rock fesztiválon, ahol a banda előadott két vadonatúj dalt (Losing My Mind, Children Of The Sacred Path). A koncert professzionális kamerákkal rögzítésre került: a teljes felvétel felkerül a Kingslayer limitált változatának bónusz DVD-jére. Az új lemezről itt az első dal, videoklippel együtt, a címe: Losing My Mind

Almanac – Kingslayer
(November 24 – Nuclear Blast)

01. Regicide
02. Children Of The Sacred Path
03. Guilty As Charged
04. Hail To The King
05. Losing My Mind
06. Kingslayer
07. Kingdom Of The Blind
08. Headstrong
09. Last Farewell
10. Red Flag

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!

Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
Inline
Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!