Serious Black – Augusztusban új album, szeptemberben pedig magyar lemezbemutató koncert

A Serious Black egy 2014-ben alapított hat tagú power metal zenekar, mely afféle heavy metal válogatottként született: Urban Breed énekes (Tad Morose) mellett Bob Katsionis (Firewind) és Dominik Sebastian (Edenbridge) gitárosok, Mario Lochert basszusgitáros (Visions Of Atlantis), Thomen Stauch dobos (Blind Guardian) és Jan Vacik billentyűs (Dreamscape) játszik a csapatban. A 2014-es As Daylight Breaks című debütáló albumon még a zenekar megszületésénél is aktív szerepet vállaló Masterplan gitáros, Roland Grapow (ex-Helloween) is szerepelt, de ő később egyéb zenekari és produceri kötelezettségei miatt nem tudta vállalni a turnézást. Azóta a szintén alapítónak számító Thomen Stauch dobos is lelépett, helyén Alex Holzwarth (ex-Avantasia, ex-Rhapsody Of Fire, ex-Blind Guardian) játszik. A Serious Black harmadik albuma Magic címmel jön ki augusztus 25-én, a lemez első előzetes dala, a szöveges videóval kísért Burn! Witches Burn! pedig már tesztelhető.

A koncert Facebook oldala

Örömteli hír, hogy a banda az új albumot is bemutatja Budapesten – szeptember 24., Dürer Kert -, különleges vendégként pedig Herman Frank gitáros (ex-Accept) csapatát is elhozzák magukkal, benne olyan arcokkal, mint Rick Altzi énekes (Masterplan), André Hilgers dobos (ex-Rage) és Michael Müller basszer (Jaded Heart). A 2017-es Serious Black turnénak lesz két előzenekara is, a luxemburgi My Own Ghost és a német Stormhammer.

Serious Black – Magic
(Augusztus 25 – AFM Records)

01. With A Tip Of The Hat
02. Binary Magic
03. Burn! Witches Burn!
04. Lone Gunman Rule
05. Now You’ll Never Know
06. I Can Do Magic
07. Serious Black Magic
08. Skeletons on Parade
09. Mr. Nightmist
10. The Witch of Caldwell Town
11. True Love is Blind
12. Just Kill Me
13. Newfound Freedom
14. One Final Song

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) Rockvilág.hu online rockmagazin nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!