Péntek esti kedvenceink: Enter Shikari és a Tankcsapda – imádta őket a Volt Fesztivál közönsége – fotók

Beszámolók, Fotógalériák, kiscsillag, paramore, Tankcsapda 0 Comment

Péntek este is rengeteg nagyszerű zenekar lépett fel a soproni Volt Fesztiválon. Az Enter Shikari csapata meglepően jó produkcióval érkezett, a Tankcsapdáról pedig kiderült, hogy még mindig az egyik legnépszerűbb együttes hazánkban.

Megállás nélkül bulizik a közönség a soproni Volt Fesztiválon. A rendezvényre jobbnál jobb zenekarok érkeznek, akikről ha korábban esetleg nem hallottunk még, hamar kiderül, milyen nagyszerűen muzsikálnak.

Enter Shikari / Fotó: Pogonyi Nóra

Enter Shikari / Fotó: Pogonyi Nóra

A pénteki nap egyik legnagyobb meglepetése az Enter Shikari nevű formáció volt, akik a korai kezdés ellenére is egy szempillantás alatt hangulatba hozták a fesztiválozókat. A  zenekar frontembere már a harmadik számnál lepacsizott a rajongókkal, de ami igazán bájossá tette a showt, hogy többször is megpróbált magyarul szólni a közönséghez.

Enter Shikari / Fotó: Pogonyi Nóra

Enter Shikari / Fotó: Pogonyi Nóra

Enter Shikari / Fotó: Pogonyi Nóra

Enter Shikari / Fotó: Pogonyi Nóra

A brit zenekar koncertje után a Kiscsillag következett. Lovasi András és Leskovics Gábor rendesen megmozgatta a publikumot - a színpad előtt összegyűlt tömeg felszabadultan táncolt és velük együtt énekelte a legnagyobb slágereiket.

Kiscsillag / Fotó: Pogonyi Nóra

Kiscsillag / Fotó: Pogonyi Nóra

A Kiscsillag után a Paramore produkcióját is meglestem - a közönség imádta az együttest, nekem annyira nem jött be zeneileg, amit hallottam, de tény, hogy egy szépen összeállított show-val érkezett a csapat.

Paramore / Fotó: Pogonyi Nóra

Paramore / Fotó: Pogonyi Nóra

A Petőfi Rádió Nagyszínpad fő fellépője péntek este a Tankcsapda volt. Elképesztő, micsoda tömeget képes megmozgatni a debreceni zenekar. Tíz perccel a kezdés előtt már ordítva követelte a rockereket a közönség, akik ezúttal is egy nagyon összeszedett, pirotechnikai látványelemekkel megspékelt produkcióval álltak színpadra. Ha nem jött volna utánuk rögtön egy újabb előadó a másik színpadon, a fesztiválozók biztos, hogy nem engedik haza őket.

Tankcsapda - Lukács László / Fotó: Pogonyi Nóra

Tankcsapda - Lukács László / Fotó: Pogonyi Nóra

Tankcsapda - Sidlovics Gábor

Tankcsapda - Sidlovics Gábor / Fotó: Pogonyi Nóra

IMG_4670

Tankcsapda - Sidlovics Gábor / Fotó: Pogonyi Nóra

A Tankcsapda után a Pendulum live showja következett, amit én már csak távolról néztem, illetve hallgattam. A formáció éjfél után kezdett a Telekom Nagyszínpadon - rengetegen voltak kíváncsiak a produkcióra.

Egy óra körül indultam vissza a szállásomra, amit egyébként elképesztő csoda folytán egy héttel a fesztivál előtt sikerült szereznem a Volt Szállás segítségéval, akik nagy erőfeszítéssel dolgoztak azon, hogy mindenkinek legyen hol aludnia a rendezvény alatt. A szervezők addig sakkoztak, amíg találtak egy egyágyas szobát nekem a Novomatic Aréna Panzióban - ezúton is hálásan köszönöm a közreműködésüket. A Volt Szállás egyébként több szálláshelyet működtet Sopronban a fesztivál idején, a panziók, a kollégiumok és a rendezvény helyszíne közt külön fesztiválbusz szállítja az embereket, még kényelmesebbé, illetve biztonságosabbá téve a szórakozást.

Fesztiválbusz / Fotó: Pogonyi Nóra

Fesztiválbusz / Fotó: Pogonyi Nóra

A transzfer járatról egyébként csak jót mondhatok. Összesen három ilyen speciális busz közlekedik a városban, nem nehéz felismerni őket, hiszen rendesen fel vannak matricázva. A sofőr és a vele utazó kolléga, aki a jegyeket kezeli, borzasztó segítőkész és türelmes még azokkal is, akik ittas állapotban próbálnak a szállásukra jutni valahogy. Legutóbb egy srác, aki kissé túllépte a saját határait, a lépcsőn bóbiskolva utazott - de nem hagyták magára, hazavitték és szépen útbaigazították, mikor a Baross megállónál leszállt a buszról. A hangulat is mindig nagyon jó a fesztiváljáraton - ha a sofőr netán betesz egy kis zenét, a vidám utasok mindig hangos énekelnek.

Fesztiválbusz / Fotó: Pogonyi Nóra

Fesztiválbusz / Fotó: Pogonyi Nóra

A Péntek esti kedvenceink: Enter Shikari és a Tankcsapda - imádta őket a Volt Fesztivál közönsége - fotók bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  White Wizzard – Infernal Overdrive (2018)

  White Wizzard - Infernal Overdrive (2018)

  A klasszikus brit heavy metal legendák köntöse alól kibújó White Wizzard 2007-ben indult Los Angeles-ben. Az Infernal Overdrive a negyedik lemezük, a 2013-as The Devil's Cut-óta váratják vele a rajongóikat (mi az azt 2011-ben megelõzõ Flying Tigers-rõl

  Olvasd tovább

  Török Ádám – 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. – Gödör Klub

  Török Ádám - 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. - Gödör Klub

  A legendás Mini együttest 1968-ban alapította Török Ádám, aki január 12-én ünnepelte a 70. születésnapját, a Mini pedig az ötvenediket. Erre a dupla jubileumra összeáll a legendás formáció, de ez az este ennél is többet ígér: 20 nóta, 20

  Olvasd tovább

  Black Sequoia – Marked Ones (2018, klip)

  Black Sequoia - Marked Ones (2018, klip)

  Megjelent a Black Sequoia elsõ hivatalos videoklipje. A zenekar kezdetben melodic death metalt játszott, ami idénre megváltozott, ugyanis nem szeretnék keretek közé szorítani a zenéjüket. A dalokban egyaránt helyet kapnak a core és death

  Olvasd tovább

  A Trivium lemezbemutató koncertje az Akvárium Klubba költözik

  2018 tavaszán a Trivium visszatér Európába! A floridai metál banda koncertje a nagy érdeklődésre való tekintettel az Akvárium Klub NagyHalljába költözik a Dürer Kertből, így azok, akik lemaradtak, most még válthatnak jegyet a banda hazai lemezbemutatójára, március 29-én. A zenekar egyébként ...

  Olvasd tovább

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szimplán Szükségállapot címmel tavaly tavasszal jelent meg az egri Szükségállapot legújabb nagylemeze. A Standing Wawes stúdiójában készített dalcsokor arcletépő sounddal szólal meg már a beindulástól fogva, hogy aztán 9 tételen keresztül, üresjárat nélkül vésődjön az elménkbe. Zolnai Gergely és a ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!