Lehet eső, lehet sár – semmi nem rontja el a VOLT-on bulizók hangulatát – fotók, videó

Beszámolók, Edda, Fotógalériák, Jess Glynne, Martin Garrix, Paddy and the Rats, rapülők, Sopron, Videók 0 Comment

Bár az időjárás néha tréfálkozik, nem tudja elrontani a Sopronban bulizók hangulatát. A Volt Fesztivál nagyszínpada előtti téren még éjfél után is ezrek tomboltak csütörtökön, de a kisebb helyszíneken is tömegek üdvözölték a nap folyamán fellépő zenekarokat.

Csütörtökön ismét több nemzetközi sztárfellépő érkezett a Sopronba, de nagyon sok népszerű magyar zenekar is megfordult a Volt Fesztiválon aznap este. Ezúttal nemcsak a Nagyszínpados produkciókat lestük meg, hanem ellátogattunk az Akváriumhoz is, ahol 8 óra után az Edda Művek és a Paddy And The Rats koncertezett. A tegnapi nap azért is volt talán kicsit más, mint a korábbiak, mert nagyon sok család látogatott ki a rendezvényre, elsősorban az idén 25 éves Rapülők show-ja miatt.

Kowalsky Fotó: Pogonyi Nóra

Kowalsky Fotó: Pogonyi Nóra

Geszti Péter és Berkes Gábor a Kowalsky meg a Vega koncertje után állt színpadra a produkciójával, melyre a meglehetősen szeszélyes időjárás ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak. Többen nagyon felkészülten, esőkabátban jöttek, hogy semmi ne zavarhassa meg az önfeledt bulizást. Nagyon sok család érkezett egészen pici gyerekekkel is, hiszen Gesztiék produkciója nemcsak a nosztalgiázni vágyóknak szórakoztató - a színpadi show, amivel a Rapülők készült, a kicsik számára is nagyon élvezetes volt.

IMG_3399

Fél nyolctól a Petőfi Rádió Nagyszínpadon koncertezett Jess Glynne. Az angol énekesnőt, aki konkrétan már a megjelenésével megbabonázta a közönséget, nagyon sokan várták, ő pedig egyáltalán nem okozott csalódást - fantasztikus produkcióval állt a magyar rajongók elé.

Jess Glynne / Fotó: Pogonyi Nóra

Jess Glynne / Fotó: Pogonyi Nóra

Glynne koncertje után kisebb káosz alakult ki a színpad melletti téren - a nap folyamán hullámokban érkező záporok miatt ugyanis sártengerré változott a terület. Úgy tűnik azonban, a fesztiválozókat ez egyáltalán nem zavarta - sőt! Egyeseket kifejezetten szórakoztatott a szituáció, hogy csúszkálhatnak és dagonyázhatnak a sárban.

Én csak azon csodálkozom, hogy sokan annak ellenére, hogy tudták, milyen időjárásra lehet számítani, egyáltalán nem úgy öltöztek, ahogy ésszerű lett volna. Szandálban elég nehéz lavírozni a pocsolyák közt, a fehér nadrág sem túl nyerő, ha véletlenül elcsúszik az ember. De ahogy már említettem, igazából mindenki poénnak fogta fel a dolgot, és ha netán valaki seggre ült a sárban, csak nevettek az egészen.

Volt Fesztivál életkép / Fotó: Pogonyi Nóra

Volt Fesztivál életkép / Fotó: Pogonyi Nóra

Én is átevickéltem a sáron, ami egyébként néhány óra múlva azért már nagyon szépen "begyógyult" és ismét normálisan lehetett közlekedni a fesztiválváros utcácskáin. Elsétáltam az Akvárium Színpadhoz, ahol épp az Edda Művek szórakoztatta a közönséget. Rengetegen voltak kíváncsiak a zenekarra, melyhez Pataky Attila fia is csatlakozott - a közönség őrjöngve tombolt, mikor felhangzott egy-egy olyan klasszikus sláger, mint A kör vagy a Kölyköd voltam.

Edda Művek / Fotó: Pogonyi Nóra

Edda Művek / Fotó: Pogonyi Nóra

Az Edda után a Paddy And The Rats csapata érkezett, akik még nagyobb tomboldává változtatták az Akvárium területét. A zenekar iszonyú lendülettel csapott a húrok közé - a rajongók ugráltak, tapsoltak, sikítoztak, főleg, amikor a banda tagjai a színpadról kilépve az orruk előtt tolták a rock and rollt. Paddyék szinte együtt buliztak a közönséggel, az egyik számnál egy csomó embert fel is vittek a színpadra, akiket aztán persze nem volt egyszerű visszaparancsolni a nézőtérre, de a bandának ezt is sikerült teljesen emberi módon megoldania.

Paddy And The Rats / Fotó: Pogonyi Nóra

Paddy And The Rats / Fotó: Pogonyi Nóra

Paddyék után még belenéztünk kicsit a Nagyszínpad aznapi sztárfellépőjének produkciójába - a holland top DJ, Martin Garrix éjfél után indította a setjét, amire bizony rengetegen voltak kíváncsiak. A mainstream elektronikus zene szupersztárja egyébként nem először jár Magyarországon, a Szigeten és a Balaton Soundon is megfordult már.

 

Martin Garrix / Fotó: Pogonyi Nóra

Martin Garrix / Fotó: Pogonyi Nóra

A Lehet eső, lehet sár - semmi nem rontja el a VOLT-on bulizók hangulatát - fotók, videó bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Author

Related Articles

  SZÓLJ HOZZÁ!

  HÍRSZEMLE

  White Wizzard – Infernal Overdrive (2018)

  White Wizzard - Infernal Overdrive (2018)

  A klasszikus brit heavy metal legendák köntöse alól kibújó White Wizzard 2007-ben indult Los Angeles-ben. Az Infernal Overdrive a negyedik lemezük, a 2013-as The Devil's Cut-óta váratják vele a rajongóikat (mi az azt 2011-ben megelõzõ Flying Tigers-rõl

  Olvasd tovább

  Török Ádám – 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. – Gödör Klub

  Török Ádám - 70/50 jubileumi koncert @ 2018. január 27. - Gödör Klub

  A legendás Mini együttest 1968-ban alapította Török Ádám, aki január 12-én ünnepelte a 70. születésnapját, a Mini pedig az ötvenediket. Erre a dupla jubileumra összeáll a legendás formáció, de ez az este ennél is többet ígér: 20 nóta, 20

  Olvasd tovább

  Black Sequoia – Marked Ones (2018, klip)

  Black Sequoia - Marked Ones (2018, klip)

  Megjelent a Black Sequoia elsõ hivatalos videoklipje. A zenekar kezdetben melodic death metalt játszott, ami idénre megváltozott, ugyanis nem szeretnék keretek közé szorítani a zenéjüket. A dalokban egyaránt helyet kapnak a core és death

  Olvasd tovább

  A Trivium lemezbemutató koncertje az Akvárium Klubba költözik

  2018 tavaszán a Trivium visszatér Európába! A floridai metál banda koncertje a nagy érdeklődésre való tekintettel az Akvárium Klub NagyHalljába költözik a Dürer Kertből, így azok, akik lemaradtak, most még válthatnak jegyet a banda hazai lemezbemutatójára, március 29-én. A zenekar egyébként ...

  Olvasd tovább

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szükségállapot – Klippremier – Egy kép még a fejemben

  Szimplán Szükségállapot címmel tavaly tavasszal jelent meg az egri Szükségállapot legújabb nagylemeze. A Standing Wawes stúdiójában készített dalcsokor arcletépő sounddal szólal meg már a beindulástól fogva, hogy aztán 9 tételen keresztül, üresjárat nélkül vésődjön az elménkbe. Zolnai Gergely és a ...

  Olvasd tovább

  Keresés

  Back to Top

  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!
  Inline
  Like-old az oldalt, hogy azonnal értesülj a legfrissebb hírekről!