A magyar közönség imádta a Linkin Park koncertjét – fotók

Először koncertezett Magyarországon a Linkin Park. A Los Angeles-i nu metal banda a Volt Fesztivál nulladik napjának sztárfellépőjeként érkezett Sopronba, ahol aznap este csaknem 50 ezer ember várt rá a Nagyszínpad előtt.  

Tavaly ősszel bombaként robbant a hír, hogy a csaknem két évtizedes pályafutással büszkélkedő Linkin Park zenekar végre hazánkba is ellátogat. A világsztár csapat tagjai a május 19-én megjelent One More Light című albumukat népszerűsítő turné keretében, június 27-én, a jubileumi Volt Fesztivál Nagyszínpadán léptek fel, egy közel kétórás koncerttel szórakoztatva a közönséget.

A magyar rajongóknak mindig is nagy szívfájdalmuk volt, hogy bár a Linkin Park számtalanszor turnézott Európában, Magyarországra sosem jöttek el, így nem meglepő, hogy a Volt Fesztivál nulladik napja, melynek sztárfellépőiként jelentették be a Los Angeles-i zenészeket, teltházas lett végül. Csaknem 50 ezer ember volt kíváncsi a nu metal banda koncertjére - sokan már délután letáboroztak a Nagyszínpad előtt, hogy az este 9-kor kezdődő show-t az első sorból élvezhessék.

IMG_1798

Volt Fesztivál / Fotó: Pogonyi Nóra

A zenekar bő 10 perces késéssel lépett az addigra már egyre izgatottabb - és egyre türelmetlenebb - tömeg elé. A vérbeli fanok olyan szinten ki voltak már éhezve arra, hogy élőben is lássák kedvenceiket, hogy feltehetően bármit csinálhattak volna a színpadon, akkor is imádták volna őket. Persze minden a helyén volt, a dalok tökéletesen szóltak, a srácok is jól énekeltek - bennem mégis maradt némi hiányérzet azok után, amiket korábban láttam tőlük Európa más országaiban, illetve az Egyesült Államokban.

IMG_2409

Chester Bennington és Mike Shinoda / Fotó: Pogonyi Nóra

Az első dolog, ami feltűnt, hogy sokáig szinte egyáltalán nem kommunikáltak a közönséggel. Legalább négy dalt eljátszottak, mire Chester Bennington végre egy "Thank You"-t elengedett. A show közepe felé persze megtörtént az, ami a rajongók számára a legfontosabb dolog egy Linkin Park koncerten - Chester lejött a színpadról és a tömeggel együtt elénekelt pár dalt, hagyta, hogy "megérintsék", pacsizott a rajongókkal, volt, akinek puszit is adott, később pedig Mike Shinoda is megtette ugyanezt, ahogy máskor is, az In The End című dalnál.

IMG_2201

Chester Bennington és Mike Shinoda / Fotó: Pogonyi Nóra

Az, hogy főleg az elején picit tartózkodóbb volt a zenekar, annak is betudható, hogy először járnak hazánkban, talán nem voltak biztosak abban, mire számíthatnak a magyar közönségtől, főleg egy ilyen album után, mint a One More Light című lemez, ami eléggé megosztotta a korábban stabil rajongótáborukat. Valószínűleg a negatív visszhangok miatt sem játszanak el minden dalt a korongról - függetlenül attól, hogy egy lemezbemutató turnéról beszélünk, a setlist jórészét olyan nóták teszik ki, amelyeket nagy valószínűséggel azok is ismernek, akik nem elvakult Linkin Park fanok. (Numb, Breaking The Habit, Papercut, Bleed It Out, One Step Closer, New Divide, In The End)

IMG_2017

Mike Shinoda / Fotó: Pogonyi Nóra

Érdekességként most is bekerült egy Fort Minor dal a repertoárba - Shinoda rap formációjának legismertebb számából, a Remember The Name című nótából hallhattunk a koncert alatt egy rövid részletet. Sajnos, főleg az új daloknál, amelyek teljesen más hangszerelésben szólalnak meg, mint amit korábban megszokhattunk a zenekartól, nekem picit úgy tűnt, hogy Dave Farrel és Brad Delson mintha nem nagyon tudna mit kezdeni magával a színpadon - ha olykor meg is érintették a gitárjuk húrjait, mintha csak a show részeként tették volna, hiszen azokban a dalokban nekik nem igazán volt nagy szerepük. Ilyenkor mindig úgy éreztem, mintha hirtelen valahol elveszett volna az az energia, ami a Linkin Park koncertekre olyan nagyon jellemző. Persze rögtön visszajött, ha előkerült egy-egy régebbi, keményebb nóta.

IMG_2386

Chester Bennington / Fotó: Pogonyi Nóra

A közönség lelkesedése viszont egyetlen pillanatra sem csillapodott - sőt! A koncert végén alig akarták elengedni a zenészeket, akiket valószínűleg nagyon meglepett, ahogy hazánkban fogadták őket. Persze mindig van meghajlás, fotó, dobverőosztogatás a végén - de az, hogy az utolsó szám után ilyen sokáig maradjanak fenn a színpadon, nem igazán jellemző.

IMG_2452

Rob Bourdon / Fotó: Pogonyi Nóra

Ha jól számolom, ez volt a kilencedik alkalom, hogy élőben láttam a Linkin Parkot - a zenekar most is tökéletesen játszott, egy nagyon szépen összerakott produkcióval érkeztek, de láttam már tőlük ennél jóval energikusabb showt is. Abban, hogy így érzem, biztos az is közrejátszik, hogy nemrég jártam Green Day, illetve Foo Fighters koncerteken, amelyek jóval pörgősebbek és túlfűtöttebbek voltak - ennek ellenére gratulálok a Linkin Parknak, sikerült megőrjíteniük a magyar közönséget. Azok után pedig, hogy megtapasztalták, mennyire szeretik őket hazánkban, talán van rá esély, hogy belátható időn belül visszatérjenek.

IMG_1897b

Brad Delson / Fotó: Pogonyi Nóra

Fotók - Pogonyi Nóra

A A magyar közönség imádta a Linkin Park koncertjét - fotók bejegyzés először a On Stage jelent meg.

Navigáció / Forrás

Ez a cikk(részlet) a(z) On Stage » On Stage - Magyar nyilvánosan, bárki számára elérhető RSS csatornájából került automatikusan megjelenítésre. A fenti linkre kattintva eredeti helyén és teljes terjedelmében tekinthető meg. A cikk(részlet)-ben megjelenített fotók és egyéb képi anyagok közvetlenül az eredeti forrás tárhelyéről töltődnek be, azok a metalindex.hu szerverére nem kerülnek feltöltésre. Bármilyen szerzői jogi jellegű kifogás esetén kérjük az eredeti forrás megkeresését, akik felelősségel tartoznak az általuk feltöltött és megosztott tartalomért. Kérés esetén természetesen a metalindex.hu azonnal megszakítja a cikk(részlet) átvételét az eredeti forrástól, ha bármilyen okból szerzői jogi problémák merülnek fel.

Szólj hozzá!